Underlig kritik mot Enhedslisten

Den kritik som Asmaa Abdol-Hamid och Pernille Rosenkrantz-Theil riktar mot Enhedslisten finner jag underlig. En del av kritiken riktar in sig på saker man menar att Enhedslisten inte skött ordentligt. Men verkligheten är vad jag kan se en annan när det gäller de flesta av de saker organisationen kritiseras för. När det gäller de odemokratiska, administrativa utvisningarna i samband med hoten mot Muhammedteckningarna så har faktiskt Enhedslisten vad jag kan se agerat korrekt.

När det gäller hur man hanterat Asmaa och hennes kandidatur har jag svårare att bedöma om Enhedslisten agerat korrekt eller inte. Men jag finer ändå att deras valutväderingen verkar korretk. De tapppade röster på grund av islamofobi och det fatum at SF framstod som ett trovärdigt och vettigt alternativ. Ett SF som faktisktmed sin ledare Villy Sövndal spelar allt mer på islamofobi för att få röster.

Intressant?
Borgarmedia: PDK1, PDK2, PDK3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Spelar och spelar… Varför får man inte ifrågasätta islamismen bara för att man är vänster? Typiskt svenskt perspektiv. Odemokratiska tolkningar av koranen gynnar varken islam eller västerlandet. Det borde alla inse. Danskarna har gjort det. Sverige borde finna en väg mellan att kritisera islamism och respektera skillnader (vilket danskarna som bekant inte alltid gör, dock).