Är nazisterna terrorister?

Det anser Per Gudmundson att medlemmar i SMR är i alla fall. Jag är benägen att hålla med honom när det gäller de personer som greps i förra veckan för omfattande innehav av vapen och sprängmedel. För mig framtår det klart att de människorna borde kunna falla under den svenska terroristlagstiftingen.

Däremot anser jag inte att medlemskap i SMR automatiskt bör innebära att man blir klassad som terrorist och anser därmed också att själva organisationen inte heller ska klassas som en terroristorganisation. På den punkten verkar jag och per Gudmundson ha olika uppfattning.

Min uppfattnign id etta överenstsämmer helt med den uppfattning jag har kring organsiationer som Hamas och Hizbollah. Jag anser att organisationerna inte kan betraktas som terroristorganisationer, men att medlemmar i dem (i alla fall Hamas-medlemmar) ibland begår terroristdåd. Politiskt står ju dessutom alla nämnda organsiationer på den politiska högerkanten, även om SMR står lite längre ut till höger än de andra.

Intressant?
Bloggat: Lodenius, Trotten
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

8 svar på “Är nazisterna terrorister?”

  1. Pingback: Antiism
  2. Det är väl med detta som med allt annat, det finns två sidor av myntet. Att SMR i denna mening kan ses som terrorister är korrekt, men att utifrån det säga att alla nazister och nazismern i sig är pro-terror blir givetvis fel.

    Detta polisingripande, liksom det mot AFA när de placerade en bomb på en familjerestaurang i Nyköping, visar dock att polisen har en ganska bra insyn i dessa antidemokratiska sekter – det glädjer givetvis!

Kommentarer är stängda.