Propagandaprodukter

Den ena tvivelaktiga bandinspelningen efter den andra presenteras i en jämn ström för att visa vilket stort hot den möjligtvis existerande organisationen Al-Qaida utgör. Enligt Jinge är dessa band i själva verket ofta publicerade av US-amerikanska och israeliska propagandainistitut och har troligtvis ofta inget alls med fundamentalistisk islamistisk terrorism att göra.

Inte på annat sätt än att USA använder såna här band för att hålla oss vanliga medborgare i väst skrämda. Så att vi utan prut ska accepetera både förekomsten av tortyr i amerikanska fångläger som exempelvis Guantanamo och de israeliska övergreppn mot palestinierna på Gaza och Västbanken. Samt för att vi inte ska protestera allt för mycket mot ockupationerna i Irak och Afghanistan.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, DN1, Dagen, PDK,
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements
 • Apan

  Hmm, kanske lite väl konspiratoriskt att tro att den USA och Israle fabulerar fram dessa meddelanden. Jag menar, de (muslimska fundamentalisterna) verkar ju klara det bra alldeles själv. Dock har du en poäng i att det finns ett större hot i att befolkningarna skräms upp och hålls kort. Rädslan gör att folket accepterar fler övergrepp på mänskliga rättigheter (t.ex förhörsmetoder) men även inskränkningar i den personliga integriteten där avlyssning, spårning och övervakning måste accepteras för den enskildes säkerhet. Ett potentiellt större hot än att USA bränner 3000$ miljarder i Irak (som jag inte tror de vill egentligen men det börjar bli svårt att backa).

 • Vi sitter ju trots allt här i Sverige och accepterar den ena inskränkningen i vår medborgerliga rättigheter efter den andra, trots att det värsta terrordådet vi blivit utsatta för sedan 1970-talet är en fullständigt misslyckad brandbomb kastad på någon muslimsk byggnad för fem år sedan ungefär.

  Hur svårt är det egentligen att fatta att

  1) Man kan inte förklara krig mot en -ism. Om inte annat så på grund av att det inte finns någan att överlämna krigsförklaringen till.

  2) Varje krig måste ha bland annat en ”exit strategy”, som fastställer när kriget skall anses vara vunnet/förlorat. Någon sådan strategi existerar inte när det gäller något av alla dessa ”ism”-krig.

  Men naturligtvis kan vi ändra på den här bilden. Det enda vi behöver göra är att ställa oss på USA:s sida i någon av alla USA:s konflikter runt om i världen, så gör vi oss själva till måltavlor för allsköns religiösa fanatiker.

  Vill vi det? Reinfeldt och Bildt tycker tydligen det, men resten av svenska folket?

 • Anders

  Samtidigt skriver Jinge att han egentligen inte har någon susning utan bara gör ett antagande grunda.

 • Pingback: Leva med terrorismen()

 • Kom igen Svensson!
  Du citerar simpla bloggomaner men dissar resten av världens media som påstår att bandinspelningen är autentisk eller i alla fall inte fabricerad av Väst. Du väljer sannerligen dina källor…

  al-Zawahris uttalande dök först upp på en islamistisk website som knappast styrs av vare sig amerikanska eller israeliska krafter.

 • Anders_S

  Hellström: Zahwaris uttalnde kan mycket väl vara autentiskt. Han är i vilket fall som helst en idiot. Ovasett om bandet är autentiskt eller om det är producerat av USA/Israel.

  Islamistiska organisationer är ofta skapelser av USA och/eller Israel (gäller exempelvis Al-Qaida såväl som Hamas) så det betyder faktiskt ingenting att den dök upp på en islamistisk sida först. När man fått en inblick i hur de internationella amerikanska säkerhets- och underrättestjänsterna jobbar (som jag fått i samband med Göteborg 2001) så blir man ibland lite överdrivet misstänksam och paranoid.

 • Apan

  Häftigt. Var den amerikanska underättelsetjänsten (typ CIA) i Göteborg 2001 ? Det låter ju som ett scoop ! Synd att inte våra tidningar visste det då. För övrigt brukar det vara stor skillnad på säkerhetstjänst och underättelsetjänst eftersom säkerhetstjänst oftast jobbar med att undanröja hot från (någon annans) underättelsetjänst.

 • Anders_S

  Inget direkt scoop. Det finns en bok av Hans Abrahamsson om det där också chefsagenten för Secret Service är intervjuad. Det fanns totalt cirka 700 amerikanska säkerhets- och underrättelsemän från USA i Göteborg under Bush besök. Huvuddelen från Secret Service, men också från FBI, CIA och DIA.

 • Svensson,
  Så din världsbild ger alltså följande rangordnade alternativ beträffande bandinspelningen i fråga:
  1. Den är riggad av Israel/USA
  2. Den är autentisk, men de som offentligjorde den på en islamistisk websida är egentligen utsända av USA
  3. Den är autentisk, islamisterna kanske är islamister, men Zahwari är en idiot.

  Det verkar vara tufft i konspirationsbranchen!

  f.ö.: Om nu hamas och al-Quida skapades av USA, så inte var det för att sprida desinfomration om islamism.

 • Silvio Berlusconi är en av dem som förfalskar al-quida band säger Italienske ex-presidenten Franscesco Cossiga i en artikel i Corriere Della Sera.

  http://yeslove.happysoft.com/2007/12/09/italiensk-ex-president-911-ar-falskflaggad/