Vänsterextremisterna och kommunisterna på Timbro

Timbro stöder Historieuppropet och vill lägga ner Forum för Levande Historia. Det finns tydligen några högermänniskor som inte förlorat förmågan att tänka. För hittills har vi ju bara sett att liberaler angripit Historieuppropet av anledningen att ”kommunister” skrivit under. Att det handlat om ett upprop mot statlig historieskrivning har man inte brytt sig om. Föga intelligent och trovärdigt alltså och frågan är nu om samma bloggare, ministrar, kulturskribenter, ledarskribenter och professorer som tog avstånd från Historieuppropet för att initiativet togs av vänsterfolk och för att ”kommunister” eller f.d. ”kommunister” skrivit på nu ska anklaga Timbro för att vara vänstervridet och kommunistmedlöpare.

Eller rent av anklaga Tmbro för att relativisera förintelsen, eller kanske för att vara en skamfläck för det svenska samhället. Normalt brukar så kallat liberala bloggare inte ha några skrupler från att kasta ut den typen av anklagelser så det är inte oväntat om sådana dyker upp nu också.

Eller kommer vi istället att få se en våg av ångerfulla borgerliga skribenter be om ursäkt för sitt tidigare ställningstagande mot Historieuppropet på samma sätt som vi såg kring Lilla Karachi-striden. I vilket fall som helst är det patetiskt hur osjälvständiga, ofria och reflexmässiga de flesta så kallade liberala skribenter och bloggare är. Bedrövligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements