Vänsterextremisterna och kommunisterna på Timbro

Timbro stöder Historieuppropet och vill lägga ner Forum för Levande Historia. Det finns tydligen några högermänniskor som inte förlorat förmågan att tänka. För hittills har vi ju bara sett att liberaler angripit Historieuppropet av anledningen att ”kommunister” skrivit under. Att det handlat om ett upprop mot statlig historieskrivning har man inte brytt sig om. Föga intelligent och trovärdigt alltså och frågan är nu om samma bloggare, ministrar, kulturskribenter, ledarskribenter och professorer som tog avstånd från Historieuppropet för att initiativet togs av vänsterfolk och för att ”kommunister” eller f.d. ”kommunister” skrivit på nu ska anklaga Timbro för att vara vänstervridet och kommunistmedlöpare.

Eller rent av anklaga Tmbro för att relativisera förintelsen, eller kanske för att vara en skamfläck för det svenska samhället. Normalt brukar så kallat liberala bloggare inte ha några skrupler från att kasta ut den typen av anklagelser så det är inte oväntat om sådana dyker upp nu också.

Eller kommer vi istället att få se en våg av ångerfulla borgerliga skribenter be om ursäkt för sitt tidigare ställningstagande mot Historieuppropet på samma sätt som vi såg kring Lilla Karachi-striden. I vilket fall som helst är det patetiskt hur osjälvständiga, ofria och reflexmässiga de flesta så kallade liberala skribenter och bloggare är. Bedrövligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

9 svar på “Vänsterextremisterna och kommunisterna på Timbro”

  1. Och det är ju helt naturligt att Historieuppropets undertecknare inte hade några som helst problem med FFLH när fokus var på förintelsen och inte kommunismens brott. Intellektuell hederlighet håhåjaja.

  2. Daniel: Du hänger tydligen inte med i debatten. Det har klart visats att många av de ursprungliga undertecknarna av Hietorieuppropet har kritiserat FFLH länge. Dessutom kan samma invändning användas mot Timbros ställningstagande (och dessutom i det fallet vara sann) och därmed har du bevisat det ena av mina scenarier. Dvs att förvirrade liberaler kommer att börja yra om att Timbro är vänsterextremister och kommunister som inte protesterade tidigare.

  3. Synd bara att Maria Rankka i sin artikel inte tog upp all annan politiserad forskning som Timbro tycker bör avskaffas utan nöjde sig med FFLH. Nu blir det allderles för lätt att acceptera Timbros ståndpunkt.

Kommentarer är stängda.