Klarar inte moderaterna jobbet?

På kort tid har två ledande moderater i Stockholm avgått av personliga skäl. Det är kanske inte svårt att förstå att politiken kräver mycket av den förtroendevalda politikerna, men samtidigt kan man inte låta bli att undra om det inte är så att moderaterna inte har politiker som är beredda att stå sitt kast när impopulariteten breder ut sig på grund av deras ruttna politik.

I just Kristina Axén Olins fall vet vi också att alkoholproblem har spökat tidigare. Om det spelar nån roll när hon nu avgår från sin post vet jag inte men är ganska säker på att samma problem som orsakat alkoholproblematiken också spelar in nu när hon avgår.

På inget sätt kan jag, som politisk motståndare till allt som Axén Olin står för, sörja för att hon avgår. Det gör mig inget. Däremot kan jag tycka att det är lite tragiskt för henne som person att hon måste lämna sitt uppdrag. Kanske är det faktiskt så att hon är lite för mänsklig och därför i längden inte pallade med att ta ansvar för moderaternas inhumana politik.

Men samtidigt kanske väljarna i Stockholm måste fundera på sina val. Moderaterna kanske inte är så bra att rösta på. Förutom att moderaterna för en politik som missgynnar fattiga och gynnar de rika så verkar det ju också som om deras politiker inte pallar trycket. Och att välja folk som inte klarar av jobbet är ju heller inte speciellt bra.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, SVD2, DN1, DN2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Advertisements
 • Mikael

  Så i ena andetaget klagar du på den ”inhumana” politiken och i andra skrattar du gott åt att en ensam mamma med alhoholproblem är tvungen att sluta sitt jobb för att inte skada sin familj. Smart.

 • Thomas

  Lite väl magstarkt för mig att läsa, din uppfattning om Axéns val att avgå. Det vore intressant att som jämförelse få reda på vad du anser om Gudrun Schymans alkoholproblem eller varför inte Lasse Werners? Förde även (v) resp (vpk) en inhuman och rutten politik i en sådan omfattning att partiledarna drevs till alkoholism? Eller var Schyman och Werner lite för omänskliga för att avgå i motsvarande situation?

 • Hörru hörru – ta inte i så du spricker nu Svensson 😉

  Vem som helst kan råka ut för att det tar stopp på jobbet. Då är det viktigt att man tar hänsyn till sig själv. Kristina Axén Olin är en väldigt bra person. Politik får aldrig stå och falla med enskilda människor.

  För övrigt tycker ju jag att moderaterna för en bra politik.

 • Rutger Silfverstolpe

  Vad är detta för genuint inhumant struntprat..
  Det är bara att konstatera att halvskumma ingifta / inkopulerade sossar med självklar rätt att nyttja kommunala kreditkort för egen vinning är bättre skaffade att äta brakmiddagar och åka till Monaco / Nice på skattebetalarnas bekostnad…

 • Tobias

  Å andra sidan säger du att moderaternas politik är populistisk, å andra är den impopulär. Nu när opinionen vänder så är det nog för hennes problem hon avgår.

  Att du skulle vara en försvarare av humanism är skrattretande med jämna mellanrum. Man kan se drag av totalitärism i det mesta du skriver. Bara för att du är smart nog att kritisera Ryssland med jämna mellanrum betyder inte att du på något sätt skulle vara mer demokratiskare än någon annan. Jag tycker för det mesta att dina åsikter förblir färgade av din ideologi istället för ditt förnuft, och det säger jag som någon som kritiserar drag av moderaternas politik samtidigt som jag inser vikten av det ”impopulära” dom gör.

  När ska vänsterpartiet börja ha visioner av trovärdighet istället för att försöka vara tvärtemot allt?

 • Fredrik

  Jag tycker att hon nu och tidigare under sin ”kris” har behandlats väl och det är nog bara för att hon är kvinna. En man hade fått utstå ett gatlopp av glåpord. Men nu är det så gulleli-gulligt. Hon har säkert haft en hel del att gå igenom som resultat av sin mammas bortgång, skillsmässa och missbruk. Det respekterar jag. Men det får väl vara nån måtta på hyllningarna nu när hon avgår?
  Mitt intryck av henne som politiker har dock varit att hon är kall och saknar empati.

 • Antagligen behöver hon bara vila sig i tre dagar så kommer hon igen sen. Det gjor de ju Huusmark-Persson när hon var utbränd, då ska väl Axén-Olin inte vara sämre?

 • Anders_S

  En räcka svar:

  1. Jag är inte vänsterpartist.
  2. Axén Olin kan mycket väl vara en trevlig person, jag känenr henne inte och vet inget om det.
  3. Att vara politiker är ett hårt arbete. Man har ansvar för många andra förutom sig själv och familjen.
  4. Jag kan inte se att jag kallat moderaternas politik för populistisk.

 • Thomas

  ”En räcka svar:
  1. Jag är inte vänsterpartist.”

  Jag antar att det skulle vara ditt svar på min fråga om hur du skulle kommentera Gudrun Schymans resp Lars Werners alkoholproblem kontra politiska gärning?

  Ska jag tolka dig som att du i så fall är moderat eftersom du har så bestämda uppfattningar om Kristina Axén Olin?

 • Anders_S

  Thomas: nej det var inte ett svar på det. Jag har inte kommenterat Axén Olins alkoholproblem och har ingen anledning att kommentera Schymans och Werners. Jag bara konstaterade att Axén Olin hade alkoholproblem tidigare och att hennes utbrändhet kan vara relaterad till samma orsaker som orsakat de tidigare alkoholproblemen.

  Vidare är dina kommentar av den arten att de faktiskt inte tillför debatten nånting och jag ber dig därför att ta en koll på kommentarsreglerna.

  Punkten ett var ett svar till kommentaren av Tobias då han verkar tro att jag är vänsterpartist.

 • I så fall undrar jag lite varför du har samma åsikter som är standard i vänsterpartiet. Men du kanske är sympatisör med ett av de mindre partierna, eller tror att du är självständig tänkare fastän du mest verkar plagiera andra bloggar. Radikalvänstern kan jag nog räkna dig till ändå.

  Jag har inte bestämda uppfattningar om Axen Olin. Men jag tycker det är jäkligt lågt att hämta billiga politiska poänger på att någon avgår.

  Lite ihåligt att bara använda sig av slagord och upprepa saker om och om igen. Ta och var konkret istället.

 • Anders_S

  Tobias. Du har nog ingen riktig koll på vad vänsterpartiet har för åsikter. Och om du läste på lite olika ställen på min blogg skulle du se vilket parti jag är med i och på vilka punkter vi skiljer oss från Vänsterpartiet.

  Plagiera andra bloggar? Driver du med mig. Min blogg är en av de mest länkade och citerade bloggarna i Sverige. Jag tror inte jag behöver plagiera.

 • *s* Som om det skulle göra dig till högintellektuell då. Paris Hilton är på listan över mest omskrivna kändisarna i tidningarna. Sensationlystnad är inte detsamma som att tänka själv…

  Fortfarande inte stor skillnad mellan vänsterpartiet och Socialistiska pariet. Lika orealistiskt och bakåtsträvande, och säkert är du mest förbannad över att vi inte har en diktatur i landet. En godtycklig en förstås.