Israels förtryck

En svensk delegation från Migrationsverket har enligt Sydsvenskan trakasserats av den israeliska gränspolisen på liknande sätt som palestinierna på Västbanken dagligen blir trakasserade av den israeliska militären. Förstås inte lika allvarligt och extremt, men en bit på väg. I Gaza är det förstå ännu värre för palestinierna, där dödar Israels militär journalister, barn och civila i ren hämnd och med vapen som är speciellt framtagna för att döda och lemlästa så många människor som möjligt. De hämnas till och med misslyckade palestinska attacker.

Det finns dessutom bara en väg som leder mot fred. Börja snacka med palestiniernas rättmätiga representanter, Hamas. Först då kan förhnadlinagr nå nånstans. Och som ockupationsmakt och som varande den som bryter mot internationella lagar och FN-resolutioner absolut mest så måste Israel också göra flest eftergifter. Riva alla bosättningar på ockuperat område, ge palestinierna rätt att återvända til sina och riva den olagliga och orättfärdiga muren är de grundkrav som Israel måste uppfylla för att en framgångsrik väg mot fred ska kunna påbörjas.

Nog är det också på tiden att de svenska politikerna börjar reagera på Israels ständiga övergrepp och istället för att bojkotta Hamas börjar bojkotta den stora skurken i dramat, ockupationsmakten och apartheidstaten Israel.

Intressant?
Bloggat: Rawia Morra1, Claes Krantz, Paolo Pissoffi, Rawia Morra2,
Borgarmedia: SDS1, SDS2, DN, SVD,
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
 • Bilal

  Så som det finns död i Palestina…
  Finns det död i Israel…

  Enklare än så är det inte, och har det inte heller varit i över 50 år

 • Anders

  hetsen mot Israel tar bort all liten form av trovärdighet från bloggaren.
  Det han förespråkar är ensidig kapitualtion av Israel följt av utrotandet av Israel.

  Klart Sverige ska fortsätta bojkotta terroristorganistationen Hamas.
  Man förhandlar inte med en motpart som vägrar erkänna ens egen existens.

 • eva

  2 invändningar mot ”Israels förstryck”.

  Hamas önskar inte fred med Israel.

  Det är Palestinierna som riktar sina vapen mot civila.

 • Hamas har flera gånger sökt fredsavtal med Israel och enligt fängelseprotokollet från 2006 söker de en stat enligt 1967 års gränser. Inget tal om utrotning existerar och det är främst palestinska civila som dör.

  Dags för Israel att erkänna Palestinas och palestiniernas existens.