Peter Wolodarski ägnar sig åt propaganda

Först så skriver han att man måste vara försiktig med alla artiklar kring den nyligen presenterade bostadsutredningen. Detta för att många artiklar, radioprogram och TV-program är propaganda. Det visar sig dock strax att herr Wolodarski själv är ute efter att sprida propaganda. För konstigt nog är det bara artiklar som går mot Peter Wolodarskis egen åsikt som är propaganda. Inga andra. De andra artiklarna, dvs de som är för marknadslösningar på bostadmarknaden är enligt DN:s ledarskribent ingen propaganda. Man får förmoda att de är lika balanserade och opartiska som Wolodarski.

Det finns alltså ingen anledning att ta Wolodarski på riktigt allvar i hans argumentation då den uppenbart har lite underliga utgångspunkter. Varningen kan vi däremot ta fasta på. Många artiklar som skrivs om bostadsutredningen, hyresrätter och marknadshyror är propaganda. Peter Wolodarskis artikel är ett tydligt exempel.

I motsats till vad Peter Wolodarski hävdar vet vi dessutom också att en helt marknadsstyrd bostadsmarknad leder till brist på bostäder för fattiga och ökad segregation. Alla exempel från verkligheten visar nämligen detta.

Intressant?
Borgarmedia: AB, SDS, HD,
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Tillsammans ska vi göra övervakarna galna « Trottens Betraktelser()

 • Gertkvist

  Att jämföra med USA är alltid vanskligt, och New York är sju resor värre. Stan har ju lika många – dubbelt så många (beroende på definitioner) innevånare som hela Sverige.

  En mer jämförbar stad är Bryssel, som har en mycket fri hyresmarknad vilket. Trots att NATO-generaler och EU-kommissionärer konkurrerar om bostäderna går det att hitta billiga bostäder snabbt på tämligen centrala platser.

 • Anders_S

  Gertkvist: Jag har för mig att vi redan diskuterat detta och kommit fram till att det inte är en helt fri marknad i Bryssel heller. Men det liknar kanske hur marknaden ser ut i New York (staden, som har cirka 8 miljoner invånare).

  Och det finns samma problem, brist på bostäder för fattiga och de bostäder som finns för fattiga är undermåliga, precis som i New York. Hur set dut i kranskommunerna i Bryssel. Situatioen kanske är som den i Detorit att fattiga bor i centrum och rika utanför. Vilket ju inte heller tyder på en fungerande bostadsmarknad.

 • Gertkvist

  I Bryssel är boendet mycket blandat – i smeten (i den utsträckning Bryssel nu kan sägas ha ”smet”) finns såväl lyxlägenheter som betydligt billigare. Belgisk definition av ”god bostadsstandard” är dock generellt betydligt lägre än svensk – att golvet sluttar märkbart, att dörrar inte sluter tätt och att väggar är vattenskadade förekommer även i hyresrätter som kostar 1000 euro/månad.

  Notera också att brysselborna, som lever med detta system, inte röstar på politiker som utlovar social bostadspolitik och stockholmsk hyresmarknad.

 • Pingback: Trottens Betraktelser » Tillsammans ska vi göra övervakarna galna()