Moderat förakt för demokratiska institutioner

Det är bra att Ulrica Schenström inte längre har något förtroendeuppdrag i den svenska staten, att hon inte längre är statssekreterare. För vi kan inte ha en statsekreterae som har ett uppenbart förakt för Sveriges demokratiska institutioner. För det är precis det hon åskådliggör när hon vägrar komma till KU-förhör.

Men det som oroar mig mest är om samma förakt finns inom hela det moderata partiet. I så fall är Sveriges illa ute. Med en regering som leds av ett parti som är fullt med folk som föraktar demokratins institutioner i Sverige. Vilket naturligtvis är allvarligt. Per Bills försvar för Schenströms agerande tyder ju faktiskt på att föraktet är spritt.

Det är väl klart att ingen kan tvingas till ett KU-förhör och att det kanske inte finns något moraliskt ansvar att komma till ett. Men det finns ett demokratiskt och politiskt ansvar. Det är här som Ulrica Schenström och moderaterna synbarligen brister. Ett sånt parti borde inte få sitta i regeringsställning.

Intressant?
Borgarmedia: DN, AB,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Det är kanske mänskligt att trotsa idiotiska påhitt som att komma till ett KU-förhör med den aktuella agendan. Om det är ett förakt för demokratin så ställer sig bara Schenström i raden av Socialdemokrater, Vänsterpartister och Miljöpartister som under åratal har uppvisat ett kompakt förakt för demokrati och individens rättigheter i det svenska samhället. Så tagga ner Svensson – det är inge ko på isen!

 • Kurt

  Det är inget speciellt för Ulrica Schentrsöm, det gäller hela regeringen. Innan regeringen kommer med nya propositioner så skall frågorna ha varit på remiss, men den hanteringen har den nuvarande regeringen förnedrat genom absurt korta remisstider. Man är helt enkelt inte intresserade av fakta, allt styrs av deras ideologi.

 • Globetrotter

  Moderat förakt för demokratiska institutioner!?
  Nej, men kanske för social-demokratiska institutioner!!!

 • Danne

  Jag är glad att jag kan skilja på sak, person och politiker – för det verkar vara dåligt på den fronten här och på andra ställen.
  Det hon gjorde i sak var fel men knappast nog för att få sparken. Vi ska INTE överdriva hennes roll – vissa ”experter” får henne att låta som Sveriges enda och sista utpost mot enorma katastrofer. En rejäl varning hade varit på sin plats.

  Som person är hon mycket intelligent, rättfram och energisk. Men det hon sen gjorde var fel – att inte tala om hela sanningen för statsministern, hennes chef. Där brast tyvärr hennes omdöme, för hon var en stor tillgång för moderaterna. Helt rätt att hon fick gå i det läget.

  Men att göra hennes personliga brist till ett Moderat-särdrag är ju jättekorkat, barnsligt och gränsar till politisk rasism. Ungefär som att säga att alla vänsterpartister är ex-kommunister, smygalkoholister, har skitiga fingrar och arbetar på varv.

 • Daniel

  Brukar v och mp ku-anmälas??? Måste man inte ha nåt att säga till om för att kunna bli ku-anmäld typ?
  Vet inte direkt vad Kobolt pratar om, men dom i socialdemokraterna som blivit kallade har väl i alla fall dykt upp?

 • Daniel

  Förresten Danne… är inte alla vänsterpartister ex-kommunister? Det brukar i alla fall alla moderater och folkpartister säga… indirekt även björklund. och reinfeldt

 • Illwill

  /* läs kommentarsreglerna*/ Mejladressen felaktig #AS

 • Ola

  Nu får man nog anta att det är Moderaterna som stoppat
  Ulrica Schenström från att låta sig utfrågas av KU
  Det kan ju komma fram betydligt värre saker än fylla på jobbet om hon blir förhörd.

 • Nisse

  Ola, du håller alltså en långtgående konspirationsteori för mer sannolik än att hon kanske bara känner ett stort personligt obehag inför situationen?

  Personligen tror jag att den politiska vänstern (särskilt S) förlorar sympatier på sitt beteende; det ser ut som att de mobbar en stackars kvinna som gjorde ett oavsiktligt misstag och fick ett väldigt hårt straff, alternativt att de bara försöker utnyttja situationen för smutskastning i hopp om att något fastnar, snarare än det som de försöker framställa situationen som (en moderat konspiration, typ).

  Visst är det obra att hon inte vill infinna sig men det finns en gräns för hur mycket man kan blåsa upp en ballong innan den smäller i ansiktet på en.

 • Ola

  Nisse…

  Är det ett oavsiktligt misstag att jag går på krogen och dricker mej full när jag jobbar??? Det skulle då inte min arbetsgivare gå på. Så du tyckte synd om Lars Danielsson oxå då? Och det han var anklagad för var en liten sak mot vad Ulrica Schenström blivit anklagat för. Och Stadsministern försökte skydda henne fast han visste att hon inte var nyckter. Så något konstigt är det att hon inte ska bli förhörd i KU

 • Pingback: Det är klart Schenström borde komma till KU | Svensson()