Det är klart Schenström borde komma till KU

Det tycker till och med ledarsidan i SVD. Inte heller Barbro Hedvall i DN begriper varför Ulrica Schenström inte kommer till KU. Det är klart att det kan vara jobbigt att svara på frågor om varför man söp sig redlös när man egentligen skulle ha arbetat. Men det kanske Schenström borde tänkt på innan hon söp till. Har man väl gjort en sak får man faktiskt stå för den. Jobbigt, javisst, men icke desto mindre sant.

Eller så borde kanske Schenström redan när hon tog jobet som statssekreterare funderat på vilka krav som kan ställas på en offentlig person. Nog för att folk får supa till om de vill. Men knappast när de arbetar. Och nog borde Ulrica Schenström ha förstått att det är lite annorlunda att supa till när man är en offentlig person än annars. Det är bara synd om Schenström för att hon inte förstått vad det innebär att vara en offentlig person. Inte för att hon tvingas schavottera för att han söp sig full. Det är faktiskt helt självförvållat och hon får nog skylla sig själv lite där.

Min farhågor om moderaterna och deras förakt för demokratiska institutioner som jag skrev om i mitt tidigare inlägg har däremot besannats. Förkatet går änd upp i toppen på regeringen och moderaterna då Fredrik Reinfeldt tycker att Schenström handlar riktigt då hon skiter i att komma till KU. Nästan värre än jag trodde alltså.

Intressant?
Bloggat: Björn Wadström, Alliansfritt Sverige,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Anders

  Vad ska Reinfeldt göra?
  Han kan knappast beordra in Schenström till KU då hon inte längre är anställd.

  Alla vet att KU är bara ett spel för gallerierna ändå.
  Danielsson ljög (eller led av temporär amnesi) så det stod härliga till när han var där.

 • Ola

  Anders

  Vad har du för bevis att Danielsson ljög? Eller är det något du bara slänger ur dej?

  Schenström uppbär ju lön varför skulle hon inte gå dit då?
  Jag tror det är Reinfeldt som nekat henne gå för att hon kan avslöja saker som vi inte vet nu..

 • Det stämmer faktiskt. Så länge KU inte har annat än name and shame att använda som sanktionsmetod fyller de ingen funktion. Schenström borde såklart riskera straffansvar om hon inte infinner sig.

 • Nisse

  Personligen leker jag med tanken att det är så att Reinfeldt ”nekat henne att gå” för att få igång ”ilskavänstern” och vinna sympatipoäng åt moderaterna när sagda vänsterfolk går till överdrift…

 • Anders

  Ola: Eftersom Danielsson inte kunde redogöra vad han gjorde under aktuell tid på ett trovärdigt sätt ljög han eller led av tillfälling amnesi som jag skrev.

  Förresten vad har du för bevis att Reinfelt nekat Schenström att närvara vid KU-förhören?

  Eller är det bara något du slänger ur dig?