Skattesmitarföretag sköter vård

Den svenska vården, även när den sker i privat regi, finansieras av offentliga medel som betalas via skatt från medborgarna. Att minst ett av de företag som sysslar med privat sjukvård är organsierat på ett sådant sätt att man kan smita undan att betala skatt i Sverige, ja faktiskt helt och hållet, är naturligtvis upprörande. Man kan använda skattesmitarupplägget för att lägga väldigt låga anbud och på så sätt få ansvaret för vårdenheter.

Dessutom är det så att just Attendo Care, som det handlar om, är det företag som oftast anmäls (i förhållande till storleken på dess verksamhet inom vårdsektorn) för olika typer av vanvård och misskötsel på vårdinrättningar, enligt den s.k. ”Lex Maria”.

Attendo Cares förfarande är vad jag förstår helt lagligt, men det kan aldrig vara politiskt riktigt att låta skattepengar gå rakt i fickorna på ett vårdföretag som vägrar betala skatt och därmed bidra till den välfärd de profiterar på. Det hela är naturligtvis förljden av det djup orättvis system som makthavare sen lång tid börjat införa i Sverige. Ett system med till stora delar privatiserad vård som medför sämre vård för fattiga och arbetare på samma sätt som i USA.

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements
  • Att vårdföretagen inte konkurrerar på lika vilkor är naturligtvis ett problem. Det är dock tråkigt att det skall blandas ihop med vårddebatten i övrigt. Det finns skattesmitarupplägg i en massa branscher men det blir mustigare för en röd journalist när det handlar om en privat vård! Det är inte många skjutjärnsjournalister som tittar på pizzeriornas skatteupplägg.

    När var det egentligen det där välfärdssystemet fungerade så bra? Min far var nära att mista livet under 6 månaders väntan på en relativt enkel operation, att bli opererad för starr eller utslitna höftleder tog flera år (om man inte hette Göran Persson). Alla dessa röda nostalgiket som minns den gamla goda tiden verkar ha missat att den faktiskt inte fanns.

  • Pingback: Högersossarna | Svensson()

  • Pingback: Mer skattepengar till storföretag och rika | Svensson()