Sämsta lokalvalet för Labour på 30 år

Lokalvalen i Storbritannien ser ut att ha slutat i en katastrof för Laboupartiet. I London ser det ut som om den rasistiske och homofobe playboyen Boris Johnson kommer att vinna borgmästarvalet. Något som vänstern i England tycks anse vara en rejäl katatstrof. Labour har tappat nästan lika mycket som det konservativa tories vunnit.

Väljarna har alltså i den ekonomiska recessionens tid vänt sig från det regerande partiet, vilket brukar vara ganska vanligt. I dett fall har man också vänt sig från ett parti med en nyliberal agenda till originalet, tories med en ännu värre nyliberal agenda. Något som kan få allvarliga och negativa konsekvenser för den brittiska arbetarklassen.

I skrivande stund har jag ingen information om hur det gått för Respect, men jag återkommer med en kommentar om det.

Intressant?
Borgarmedia: SVD, DN, PDK,
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements
  • Nisse

    Tories… nyliberala?

    Visst kan de ha några liberala ståndpunkter jämfört med andra brittiska partier men de är mestadels konservativa, t.ex. i synen på EU…

  • Mr. G

    Grattis Storbrittanien! Grattis till friheten!