60 år av apartheid och förtryck

Av folkfördrivning och ockupation. Det är ett resultat av att Israel existerat i 60 år. Men det finns lösningar på problemen som detta skapat och jag har skrivit om lösningarna tidigare. Och lösningarna finns helt och hållet i Israels hand. Det är Israel som kan lösa problemen om de bara ville.

Bloggat: Rawia1, Rawia2, Jinge, Trotten, RoyaMatilda, Kildén & Åsman
Borgarmedia: DN1, DN2, DN3,
Andra bloggar om: , , , ,

Advertisements
  • Apan

    Jovisst 60 år av förtryck. Judarna har ju bara varit hatade, förföljda och haft utrotningshot över sig under mer än 2000 år. Skillnad eller ? Det som förvånar mig dock är den hårda hållning som de självutnämnda guds folk har i frågan med sina grannar. Man kan tycka att ett folk som upplevt så mycket hat och förtryck skulle ha en medmänskligare sida som skulle kunna lösa en sådan här fråga ganska fort. Tyvärr tror jag att de extrema elementen inom Israel förhindrar en lösning med flit. Samma extrema element som ju ofta sliper värnplikt och som drar sitt strå till stacken genom böner och gudfruktighet. Fan för religion säger jag bara.