Vad är det för skillnad på Lars Noréns och Schulmans skit?

För mig ingen alls. Skit är skit, även om det är skrivet på fin prosa av en av Sverige kändaste dramatiker. Rykten, skvaller, skitprat är samma sak oavsett om det kommer från Alex Schulmans bloggpenna eller Lars Noréns teaterpenna. Det är ointressant, tramsigt och internt som jag ser det. Det är dessutom otrevligt och oschysst att hänga ut kompisar, kollegor och andra i den bransch där man är verksam.

Att den del kritiker och recensenter tycker att utgivningen av Noréns dagbok är en bra sak och att det som kommit ur Noréns penna är bättre än det som kommer ur Alex Schulmans är bara ett tecken på inaveln och rövslickeriet i kulturbranschen. Till och med när en sån som Thommy Bergren skriver att Norén bok är dålig och Norén en medioker dramatiker syns inaveln och rövslickeriet. Berggren framställer sig själv som likadan som han beskriver Norén. Detta bara genom att skriva sitt debattinlägg. Pajkastning på hög nivå är också pajkastning och inget annat. Bloggdagbok eller dagbok. Skit samma.

Intressant?
Bloggat: Ett hjärta rött, Emretsson,
Borgarmedia: DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, SVD5, SVD6
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements