Undermåligt regeringsförslag om de kriminella gängen

Regeringens förslag kring att bekämpa den organiserade brottsligheten är verkligen inte mycket att hänga i julgranen. Minst ett av förslagen är rena dumheterna. Det är förslaget om att Säpo ska blandas in i detta. Säpo är ökända för att vara pajaspoliser som åsiktsregistrerar folk för att de går på polititks möten eller till moskén.

Kort sagt har Säpo gjort en hel del saker som inte gör att de är speciellt trovärdiga (även om de skötte sig bättre än den vanliga polisen i Göteborg 2001) och som gör i all fall mig mycket skeptisk till att de ska blandas in i hanteringen av grov brottslighet. Det är trots allt skillnad på kontraspionage, livvaktsverksamhet samt övervakning av politiska fiender till samhällsskicket och att bekämpa gangstergäng. Inte riktigt vettigt att blanda ihop de olika sakerna som jag ser det.

I övrigt är förslaget vagt och innebär inte speciellt mycket. Särskilda aktionsgrupper, vad menas med det? Och samordning är säkert bra, men räcker inte på långa vägar för att bekämpa den organiserade brottsligheten. Så länge förslag som inriktas på socialt arbete inte finns, så länge som nedskärningar sker inom socialvård, på skolans och förskolans område kan man inte bekämpa den organiserade brottsligheten på ett effektivt sätt. Förslaget från justitieminister Beatrice Ask är tyvärr alldeles otillräckligt och duger faktiskt inte alls. Hon verkar inte riktigt veta vad hon sysslar med, faktiskt.

Intressant?
Bloggat: Alliansfritt Sverige, Badlands,
Borgarmedia: DN1, DN2, DN3, SDS, SVD1, SVD2, SVD3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Apan

    Öh, dessa gäng har ju ”skapats” under den röd-gröna-kommunist röran som regerat i massor av år och finns där IDAG. Även om din ekonomiska nirvana skulle uppnås och alla pengar som finns stoppades in i förorten med oändliga dagisplatser och bara två elever per lärare i skolan så lär det väl ta en tio femton år innan det ger resultat så vad skall vi göra fram tills dess ? Vänta i femtio år på att gängen skall dö av hög ålder och låta dem terrorisera sin omgivning fram tills dess ?

    SEdan är jag övertygad om att brottsligheten inte upphör för att man öser pengar på problemet. Det har inte fungerat förut.