Chavez om ”bevisen” för stöd till FARC

Colombias historia om datorer som hittades när man dödade en FARC-ledare i Ecuador är bland det mest osannolika och förmodligen helt fejkade som någonsin hittats på av nån av USA:s underrättelsetjänster. De så kallade bevisen för att Venezuela stöder FARC är förmodligen inte ens värda lika mycket som hårddisken som de sägs finnas på. Så här sa Chavez om det hela enligt SVD:

– Det hela är en clownföreställning som enligt mitt förmenande inte förtjänar en allvarlig kommentar, sade presidenten vid en presskonferens.

Han har helt rätt. Det är en teaterföreställning som regisserats av CIA, DIA eller nån annan av USA:s många underrättelsetjänster. Om det finns dokument som sägs bevisa Chávez stöd till FARC så är dessa ganska säkert totalt förfalskade och påhittade. Dumheter är vad det hela är.

Intressant?
Borgarmedia: DN,
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements
 • Anders

  Samtidigt ska allt som Clownen Chavez säger tas med en nypa salt.

 • Helge

  CIA:s trovärdighet är lika med noll, de har ljugit och för folk bakom ljuset så många gånger att man tappat räkning för länge sedan. Mer kommer också fram allt eftersom dokument blir tillgängliga för granskning.

 • Erik

  En statschef, en person som innehar en nations högsta ämbete, som inte förmår säga något mer analytiskt och djuplodande än ”gringopolis”. Kan man verkligen ta en sådan på allvar?

 • Daaniel

  Klart Hugo stödjer FARC. Varför skulle han inte? Mer otroligt vore väl om han INTE gav stöd till en geografiskt och ideologiskt näraliggande gruppering. Hört talas om rakkniven? Här tror jag faktiskt den enklaste förklaringen är den rätta.

  Med det inte sagt att CIA är ena goa gubbar…….

 • Ana

  Dumheter? Vid Raul Reyes dod bad Chavez om en minuts tystnad vid ett mote. Mej veterligen ar det enda gangen under sin regeringsperiod 98-08 som han bett om en sadan hyllning till nagon.

 • Mr. G

  ”Han har helt rätt. Det är en teaterföreställning som regisserats av CIA, DIA eller nån annan av USA:s många underrättelsetjänster. Om det finns dokument som sägs bevisa Ch?°vez stöd till FARC så är dessa ganska säkert totalt förfalskade och påhittade. Dumheter är vad det hela är.”

  Det där låter mer som ”det måste vara fel” än ”det är fel därför att…”

 • Kristina Lugo Méndez

  Läs gärna John Pilger för att få lite perspektiv på historien:

  John Pilger: Latinamerica: the attack on democracy / América Latina: ataque a la democracia
  http://www.newstatesman.com/200804240026
  http://www.rebelion.org/noticia.php?id=67453

  Interpol är desperata, och surmagade svenska medelklassjournalister spär på. Så lurade vi blir, när vi tror att svenska media är kritiska och neutrala!

 • Pingback: Enkelspårig Per Gudmundson | Svensson()