Restaurangbranschen – en ohederlig bransch?

Det är inte utan att man undrar. 38% av Sveriges handläggare av serveringstillstånd har blivit erbjudna mutor enligt SVD. Att det är viktigt med alkoholtillstånd för en restaurangs överlevnad kan jag förstå, men inte visste jag att laglösheten verkar vara så utbredd. Om de som driver och äger restauranger har så lätt att försöka med olagligheter innebär naturligtvis också att den organiserade brottsligheten har lätt att pressa restaurangägare till eftergifter och till att betala beskyddarpengar. Om det inte i själva verket är så att det finns många restauranger som faktiskt driver restauranger.

Man funderar ju också över alkoholhandläggarnas moral och ärlighet. 38% säger att de blivit erbjudna mutor. Ingen har anmält. Så hur många har blivti erbjudna mutor totalt sett? Över 50%? Och hur många har tagit mot mutor och gett tillstånd utifrån detta? Också över hälften, eller? Det hela verkar på mig mycket underligt och branschen verkar vara allt annat än ren. Den verkar snarare vara en avloppsbrunn full med skit. Kanske dag för polsien och andra myndigehter att börja rensa upp på något sätt.

Kanske kan man slå mot de kriminella nätverken genom att rensa upp i det som verkar vara en skumraskbransch av stora mått, restaurangbranschen. En bransch som dessutom verkar full av restuaranger med svarta pengar och dåliga anställningsförhållanden, vilket vi kunde se i samband med den fackliga konflikten på restaurangen Lilla Karachi.

De lokala politikerna i många kommuner verkar inte heller var några änglar. Med sådan politiker så är det inte hller att undra på att de organiserade kriminella gängen kan växa. Och politikerföraktet. De kommunala politikerna klarar uppenbarligen inte av det uppdrag de satts att sköta, det är uppenbart.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements