Ingen förändring eller förnyelse med Obama

Som väntat kommer Obama, om han blir president, inte att innebära några egentliga förändringar när det gäller USA:s politik. Definitivt inga förändringar när det gäller politiken gentemot Israel och Palestina. Det gjorde han klart i ett tal inför American Israel Public Affairs Committe:

”Any agreement with the Palestinian people must preserve Israel’s identity as a Jewish state, with secure, recognized and defensible borders. Jerusalem will remain the capital of Israel, and it must remain undivided.”

Jerusalem ska inte delas. Israel ska ges stöd på alla sätt. Obamas inställning innebär att det inte blir några förändringar för palestinierna. Israel kan fortsätta sin förtryckar- och apartheidpolitik. Eller som en av mina partikamrater uttryckte det häromdan, så länge som USA-imperialismen vill ha ett landbaserat hangarfartyg i Mellanöstern kommer Israel att finnas kvar.

Med Barack Obama blir det alltså ingen förändring i USA:s mellanösternpolitik och knappast nån förändring eller förnyelse i nåt annat hänseende heller. Den som på allvar trott det är grundlurad.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Rawia Morra, Trotten,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, SVD5, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5,
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements