Centerpartisterna ska tvingas in i fållan

Ett effektivt sätt att försöka få in någon i den rätta fållan, på den rätta linjen är att kalla till ett möte där personer/personerna blir alldeles ensamma om sin åsikt. Sen bearbetar alla andra den aktuella personen i timmar. Kanske bestämmer man att ingen får lämna rummet förrän man kommit överens om en viss skrivning i ett dokument. Naturligtvis kan ingen lagligen tvingas att bli kvar i ett rum dit man kommit frivilligt. Men det blir oerhört svårt för en person med avvikande åsikt att stå fast vid sin övertygelse eller att lämna rummet. Grupptrycket blir enormt. Det hela blir en slags psykisk grupptortyr kan man säga.

Det är just detta som centerpartiet tänker utsätta Fredrik Federley och Annie Johansson för. Man tänker ha ett möte idag, där resultatet ska var en röstdeklaration som alla ska skriva under. Jag tvivlar inte på att centerpartiets ledning kommer att använda alla möjliga tillåtna och otillåtna tricks och metoder för att få Federley och Johansson att rösta ja till FRA-lagen. Förra gången det begav sig föll ju faktiskt Johansson till föga och jag tror inte att hon kommer att klara att stå emot denna gången heller. Trycket är ju uppenbart mycket värre denna gång.

Och det är nästan så att moderaternas mera direkta approach till problemet med dissidenter känns sundare än centerpartiets psykiska tortyrmetoder. Samtidigt visar ju centerpartiets planerade hårdhandskemöte att uppgifterna om uteslutningshotet inom moderaterna blir allt mer trovärdiga.

Intressant?
Bloggat: Mellan hägg och syrén, WitchBitch, Trotten, Proletärbella, Catti, Thomas Hartman, Monica Green, Jimmy Jansson, Roger Jönsson, Kjell-Åke Persson, Catti hos Jonas Morian, Nikke Index1, Blogge Bloggelito, Nikke Index2, Projo, Rick Falkvinge1, Rick Falkvinge2, Vänstra stranden, Strötankar och sentenser, Åsiktstorped, Magnus Persson, Progressiva USA,
Borgarmedia: GP, DN,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

PS. 20:23 Noterar att centerpartiet ajournerat sitt möte DS.

Advertisements