Pressad Federley med intetsägande tal

En märkbart tagen Federley höll ett mycket intetsägande tal. Centerns riksdagsgrupp har ju redan kommit överens om hur man ska rösta och det betyder vad jag förstår att Federley röstar ja. Han deklarerade dock i sitt tal ingenting om hur han tänker rösta utan yrkade istället på en återremiss. Det verkar alltså ha öppnat sig en nöddörr för Federley och Tolgfors gick igenom tillägg och uppdrag man ska uppdra åt olika kommittéer och myndigheter. Något som kan möjliggöra en jaröst för Federley (i alla fall kan han intala sig att det hela blivit acceptabelt). Falkvinge verkar tro att alternativet till återremiss är nej. Men centerpartigruppen är överens och då finns inte nej som ett alternativ.

Intressant?
Borgarmedia: AB1, SVD1,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • 1) Återremittering
  2) Avslag

 • Anders_S

  Nej, ni förstod inte vad som hände. Återemiss var yrkandet. Han är visserligen mot men tänker rösta ja (Det är vad yttrandet om att centern är överens betyder). Och frågan till Tolgfors var till för att han just i morgon ska kunna rösta ja, med hänvisning till åtgärderna som Tolgfors föreslog som svar på hans fråga. Ingen i riksdagen har heller uppfattat Federley som om han ska rösta ja.

 • Hans avslutningsord var att han yrkade 1) på återremiss och om det inte blir en sådan 2) avslag.

  Klart och redigt svenskt språk. Svara på mail oxo! 😛

 • Pingback: Ett nytt framsteg i kampen mot FRA-lagen « Trottens Betraktelser()

 • Anders_S

  Jag delar inte din uppfattning. (Som också opassande och Falkvinge har). Det var endast ett yrkande (återremiss). Det andra var en markering att han inte gillade förslaget som det såg ut nu. Och blir det ingen återremiss kommer han att rösta ja imorgon eller möjligvis lägga ner sin röst. Därför att regeringen kommer att göra tillägg som gör det möjligt för honom att rösta ja. Det var själva vitsen med teatern mellan honom och Tolgfors (säkerligen överenskommen i förväg)

  Och som Kaplan just säger så kommer Federley att rösta JA mot att regeringen har lagt till saker.

 • Pingback: Trottens Betraktelser » Ett nytt framsteg i kampen mot FRA-lagen()