Vem kan man lita på?

Ja, man kan inte lita på skenheliga centerpartister som Fredrik Federley och Annie Johansson i alla fall. Inte heller deras partikamrater förstås. Inte heller på duckande moderater som Karl Sigfrid eller hans partikamrater.

Det två Timbro-allierade partierna finns det alltså ingen möjlighet att lita på och knappast de andra borgerliga partierna heller. En borgerlig ledamot röstade nej till FRA-lagen, Camilla Lindberg och en lade ner sin röst, Birgitta Ohlsson. Det hedrar dem, men det innebär knappast att man kan lita på deras parti, folkpartiet, som enligt en del uppgifter var det parti som kom den den slemmiga metoden att försöka rädda både FRA-lagen och Federley/Johanssons ansikten.

Inte heller kristdemokraterna och gud kan vi lita på i såna här sammanhang. Gud har förstås inget mot att oskyldiga övervakas, sånt sysslar han/hon ju med hela tiden. Dvs om han/hon hade funnits. Eftersom kristdemokraterna tror att gud finns (i motsats till majoriteten av befolkningen i Sverige) så är övervakning från en storebror, oavsett om denne heter gud eller FRA förmodligen inget som bekymrar.

Hur är det då med oppositionen? Kan man lita på socialdemokraterna? Inte en chans. I FRA-debatten sa de hela tiden att de var beredda at göra upp med borgarna om en kompromiss. FRA-lagen var dessutom från början ett socialdemokratiskt förslag. Så inte heller det parti som genom historien blivit vant att agera storebror i Sverige är att lita på i övervakningsfrågan. Vi ska inte heller glömma IB-affären och Säpos åsiktsregistrering. Den förstnämnda en affär med djupa rötter in i socialdemokratin. Det senare ett agerande som godkändes av alla partier som då satt i riksdagen, med ett undantag, Vänsterpartiet. Vänsterpartiet var istället föremål för övervakning.

Kvar finns två riksdagspartier som verkar pålitliga i övervaknings- och intergritetsfrågor, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Utanför riksdagen finns förstås fler partier att lita på i dessa frågor. Mitt eget exempelvis, Socialistiska Partiet och för liberaler, Piratpartiet.

Intressant?
Bloggat: RoyaMatilda, Kulturbloggen, Fredrich, Trotten, Röda Raketer,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, DB, SDS1, SDS2, DN1, DN2, HD, Dagen1, Dagen2,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Mike

  Jag tänker dock inte rösta på en politiker igen om inte lagen rivs upp.
  Begär din riksdagsman och riva upp lagen och begär nästa regering som idag säger sig rösta nej riva upp lagen annars får dom inte rösterna av oss helt enkelt.
  Är det inte tillräckliga bevis att staten har något fuffens för sig när man går emot en majoritet av väljarnas röster.
  Och det ska man kalla en riksdag som representeraras av folkvalda?
  Snarare Diktatur.
  Samtidigt smyger man bakom rygge på folket med omröstningen om EU Konstitutionen (Nya Tredje Riket)som ska göra Europa till en ny super anti terror stat.
  Samtidigt inrättas nya lagar mot kampen med terrorn som underlättar att arresstera och spåra folk som namnger tjänstemän som begår maktmissbruk.

  Fyfan för politiker ni äcklar mig så kraftigt djuupt.
  Nu förstår man hur diktaturer innan uppstått i historian ,,regeringen är helt enkelt ett skådespel som parasiterar på folket och skiter i alla andras åsikter.
  En klan kriminella välorganiserade vardagspsykopater tycker jag det liknar mera.
  Ge en plats i kalendern till nej sägarna.
  Detta glömmer vi aldrig

  Frihet innebär ochså att kunna prata om det man hatar eller studera det närmare.

  Men sånt kan du inte söka på längre då riskerar du bli en terrorist.
  F__K Er Politiker.

 • Sicket gastande.

  Utmärkt att FRA-lagen röstades igenom!

  Reaktionen har varit fullkomligt hysterisk.

  Det är ett vitalt säkerhetsintresse för Sverige att vi har koll på datatrafiken som går genom svenska kablar. Där kommer det mesta från det osäkra Ryssland.

  /*off-topic borttaget*/ #AS

  – Peter Ingestad, Solna

 • Mike

  Det finns en Orsak till att Terrorism ,, Knarkhandel, Och Pedofili finns..

  Se Dokumentären The Mena Connection..
  Se Dokumentären Conspiracy Of Silence.
  Se Dokumentären Zeitgeist.

  Frihet innebär ochså att kunna prata om det man hatar eller studera det närmare.

  Men sånt kan du inte söka på längre då riskerar du bli en terrorist.

  Det Finns Bara En Lösning På Slutet För Slaveri Systemet.

  Svaret Heter = Direkt Demokrati

  /*brott mot god nätetikett, borttaget*/ #AS

 • Pingback: Fredrick Federleys mamma | Jinges web och fotoblogg()

 • Pingback: Fredrick Federleys mamma | Jinges web och fotoblogg()

 • Nybliven Piratpartist

  Jo men det är klart att ryska privatpersoners kommunikation är nödvändig att avlyssna för vår säkerhets skull. Den ryske överbefälhavaren använder tex MSN för att kommunicera med sina regementen. Därför måste naturligtvis svenskars kommunikation massavlyssnas utan misstanke om brott. Tankeverksamheten är skarpladdad i Solna.

  Svensson är dock orättvis mot Karl Sigfrid som blev utkvitterad.

 • antropos

  34 ledamöter från S, mp, och V var frånvarande vid voteringen. 34 ledamöter som inte ansåg att signalspaningslagen var tillräckligt viktig att rösta mot, för att sitta hemma och mysa med familjen istället för att sköta det jobb de får stora löner för.
  Fy f-n för dessa människor. De borde skämmas. De fem rösternas övervikt hade lätt kunnat vändas till ett nej om de politikerna hade gjort sitt jobb.

 • Aktionsdax

  Sprid facklan vidare!

  Flagga på halv stång i midsommar!

  Visa under vår mest nationalromantiska helg, vad som är viktigast i ett frihetligt Sverige. Hala ner flaggan på halvstång och visa din sorg och ditt missnöje över vad vi just förlorat!

 • Thomas E

  antropos, utkvittning innebär i princip att en person som absolut tänker rösta Ja i en omröstning men som av någon anledning inte kan närvara gör en deal med någon som absolut ska rösta nej om att ingen av dem röstar. Detta är något som händer hela tiden i riksdagen.

 • Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Striden fortsätter: Bananrepublikfest den 2 juli()

 • Pingback: Feghet, hyckleri och svek rättfärdigar inte hot « WitchBitch()

 • adoshi

  Re# antropos
  Jag tror inte att 34 ledamöter från S, mp, och V var frånvarande för att vara hemma. Jag tror att det beror på att de ville att lagen skulle gå igenom. Bodström la ner sin röst vilket för mig betyder att han var mer för än emot. Det är trots allt han som startade det hela från början. Jag personligen är ganska säker på att S, mp, och V är hemma och skålar för att det gick som de vill/ville, fast nu för vi skylla på högern.

  Jag tycker att båda blocken suger.

 • Ture

  Rösta?

  Vemfan bryr sig, uppenbarligen har vi 67 ledamoter som redan insett detta och skiter i vilket. Slutsats, skit i systemet, jobba svart, flytta och ändra inte din adress, lev ”under cover” och ta allt du kommer över, fiffla, fuska och lägg ner all tanke på att vara en god medborgare för demokratin finns ändå inte mer än i en utopisk dröm.

  ;(

 • Pingback: Besviken » Teflonminne()

 • Karin

  Re Adoshi: Mp och V har varit klart och tydligt emot FRA-lagen hela tiden. Så kom inte och påstå att alla partier skulle vara lika dåliga. Visst kan det delvis bero på att vänsterpartiet har erfarenheter av att bli registrerade och nekade jobb för sin politiska åsikts skull, och att miljöpartister minns hur de och framför allt Grön Ungdom blev (är?) avlyssnade av SÄPO. Eftersom S har suttit i regeringsställning och beordrat avlyssningen har de inga egna erfarenheter av att vara på ”fel” sida. Men miljöpartiet har dessutom en ideologi som är skeptisk till makt överhuvudtaget och är motståndare till centralisering och en stor kontrollerande dominerande stat.

 • Pingback: FRA: Ordet liberal demokrati har fått en ny mening « Roya och Matildas blogg()

 • Pingback: FRA-lagen är inte början utan en fortsättning | Svensson()

 • Pingback: Polisutredning istället för JK - FRA:s bristande kompetens | Svensson()

 • Pingback: FRA-lagen ska behållas genom bred uppgörelse | Svensson()