Men har det inte alltid varit så?

Att Östersjöns bottnar varit döda, i alla fall periodvis och för kortare eller längre perioder. Ja inte bottnarna generellt, utan djuphålornas bottnar. DN:s artikel är lite konstig. Ja, majoriteten av världshavens döda bottnar finns i Östersjön. Så har det dock alltid varit. Det är liksom inget nytt.

Huruvida det blivit en försämringar under senare år framgår inte av artikeln i Dagens Nyheter. En underlig artikel därvidlag, som faktiskt inte tillför nånting. Det blir bara en meningslös spekulation i miljöförstöring utan att vi får veta om det blivit en försämring eller kanske rentav en förbättring i Östersjön.

Sen kan förstås inte skribenten skilja på skarpsill och sill, vilket ju iofs inte är så ovanligt. Samtidigt så funderar man ju då på om de stora snörpvadsbåtarna, ringnotsbåtarna och trålarna från västkusten, som främst fiskar skarpsill och sill faktiskt sysslar med miljöförbättrande åtgärder. Läser man artikeln blir tolkningen onekligen sån.

Intressant?
Borgarmedia: SVD, AB, SDS, DN1, DN2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements