Mona Sahlin är inte trovärdig

När Mona Sahlin säger att socialdemokraterna ska riva upp FRA-lagen så är hon som jag ser det inte helt trovärdig. Det är möjligt att hon komerm att se till att riva upp borgranas variant av FRA-lag, men införa socialdemokraternas egna variant. Vilket inte skulle innebära någon större skillnad. Borgarnas nyss beslutade FRA-lag bygger ju faktiskt på det förslag som socialdemokraterna hade innan valet 2006.

Det är nog så att Mona Sahlin faktiskt sysslar med röstfiske. Förvånansvärt genomskinligt och oskickligt dessutom. Det handlar om att hon talar med kluven tunga. Det handlar om dubbelmoral och falskhet. Precis detsamma gäller de borgerliga högerpartierna i alliansen. De var ju mot socialdemokraternas tidigare förslag, dvs innan valet 2006. För att senare byta sida och föreslå nåt i stort sett identiskt med det som de tidigare var mot.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Badlands, El Rubio, Alliansfritt,
Borgarmedia: DN1, SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, SDS,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Julia

  Tyvärr tror jag att du har rätt. När Mona säger att hon vill riva upp förslaget hoppas de naiva att det innebär att SAP skrotar förslaget. Men vad det egentligen innebär är ytterligare en kosmetisk justering där grundproblemet – massavlyssning av icke brottsmisstänkta fortsätter.

  Däremot kommer SAP få svårt att regera med V och MP utan en överenskommelse i frågan, så vi får hoppas att dessa partier står fast vid principerna.

 • Pingback: Peter ser Mona Sahlin agna med FRA « Studiomannen()

 • ”S vill kontrollera bloggarna via EU”
  http://frapedia.se/wiki/Mer_Kontroll

  Läs även http://frapedia.se/wiki/FRA_Gummiparagraf_52000DC0786

  Men det som nu behöver byggas är Hopp.
  Svartsynen får inte dominera, då den bara kommer att stjäla energi och spela den döende formen av ”Demokrati” i händerna.

  Det intressant är inte ”Demokrati” längre, utan Åsiktsfrihet och öppen Diskurs. För vilken nytta har vi av ”Demokrati” om vi inte kan diskutera fritt längre?

 • Nej jag håller med. Sossarnas trovärdighet i den här frågan är inte mycket större än centerns. Det var de som avlade babyn, Reinfeldt och Maud följde bara med den till skolan första dagen.

 • Pingback: Trottens Betraktelser » Kan vi verkligen lita på Mona Sahlin?()

 • Rikard

  En sak man önskar att Mona skulle lova att ta bort från lagen:

  Generell avlyssning, dvs alla är misstänkta och övervakas preventivt utan domstolsprövning.

  Enda sättet av säkerställa det är att garantera att fibern från samverkanspunkterna till FRA tas bort (eller aldrig kopplas in).

  Lovar hon det, så snackar vi.

  Allt tal om kontroller, sökord, inomsvensk trafik och utländska förhållanden etc kan vi skippa. Det är ju nonsens om fibern kopplas in till en hemlig verksamhet. All trafik ska ju kopieras in och det är därför folk är upprörda. Det är ingen svår fråga.

 • Pingback: Vad orskade krisen under nittiotalet? « Vänstervindar()

 • Pingback: FRA-lagen ska behållas genom bred uppgörelse | Svensson()