Även folkpartiet hotade riksdagsledamöter

Bloggen Bent och jag har tidgare avslöjat att moderaterna hotade motståndare till FRA med uteslutning. Nu avslöjar Camilla Lindberg att Folkpartiet hotade med total och evig utfrysning om hon röstade mot FRA-lagen.

Alla borgerliga partier (säkerligen också kristdemokraterna även om bevis saknas för detta än så länge) beter sig alltså som om de stod över lagen, som om de stod över demokrati och yttrandefrihet. Med psykisk terror och hot skulle riksdagsledmaöterna tvingas in i fållan. Odemokratiskt så det förslår.

Fredrik Reinfeldts avledningsmanöver ser nog ut att bli ett rejält misslyckande. FRA-debatten lär fortsätta.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, SVD2, AB1, AB2, DN1, DN2, DN3,
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Kildén & Åsman » Bloggarkiv » FRA på franska…()

 • Illwill

  Jo, men lite mer intressant är väl ändå att:

  1. Förslaget kommer ursprungligen från Socialdemokraterna.
  2. S+Mpk+Vpk hade kunnat rösta ner lagen om deras representanter i riksdagen behagat närvara. Tydligen ansåg de inte att det var viktigt nog att stoppa lagen, vilket också förklarar deras tystnad i frågan. De vill ha lagen, men de vill också slippa få skit för det. Kallas för att vilja äta kakan och ha kvar den också.

 • Anders_S

  Illwill: Vilket jag ju också skrivit om i andra inlägg. Jag har skrivit cirka 40 inlägg om FRA-lagen och ytterligare ett 30-tal om övervakning.

 • Vaddå ”om de behagat närvara”? De som inte var närvarande var utkvittade mot en person i det andra politiska blocket som skulle röstat tvärtemot. Det hade alltså inte gjort någon skillnad om så 349 riksdagsledamöter suttit i stolarna den dagen. Förstår du?

  Riksdagens röstningsregler kanske är lite förvirrande om man inte är insatt. Men du kan vara helt lugn, FRA-lagen röstades inte igenom ”av misstag”. Det var de borgerliga ledamöterna som svek som avgjorde.

 • Pingback: Jonas: Straffknulla Marianne Mikko…?!?!?! | I huvudet på Svenssons!()