Borgarmedias sommartorka

Borgarmedia och borgarbloggare tycks ofta få problem med nyhetsrapportering och nyhetsvärdering på sommaren (den senare kategorin har det nog faktiskt för jämnan). Idag hörde jag exempelvis på radion och har läst i DN att socialdemokraterna anklagades för att de faktiskt samarbetade med Sverigedemokraterna SD i Kävlinge. Detta trots att partiet i Almedalen deklarerat att man inte tänker samarbeta med SD. Men herregud, detta är verkligen ingen nyhet.

För det första, det finns inget samarbete mellan SD och Socialdemokraterna i Kävlinge. Att Sverigedemokraterna röstat på socialdemokratiska förslag är verkligen inget bevis för det. Om förslagen dessutom är bra, så vad är problemet. Skulle man inte genomföra bra föslag bara för att fascister röstat på de aktuella förslagen? Är förslagen dåliga så säger det en hel del om Socialdemokraterna och bevisar vad vi redan trodde om Sverigedemokraterna.

Men det är bara dumheter att hävda att man samarbetar bara för att man råkar rösta likadant i kommunfullmäktige. Innebär det till exempel att allianspartierna samarbetat med nazister i Haninge? Där har nazisterna, som jag förstått det, åtskilliga gånger röstat likadant som högerpartierna. Nej, sånt här är inte nyheter, det är dumheter och nyhetstorka.

Dock inte riktigt lika dumt som borgares spekulationer kring Ida Gabrielsson dock. Hon åt på McDonalds! So what? Ja! Vad är problemet? Eller varför skulle hon inte kunna bära Prada? Otroligt vad korkade en del borgare tycks vara. Befängt och vrickat.

Intressant?
Bloggat: Esbati, Alliansfritt,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

14 svar på “Borgarmedias sommartorka”

  1. Att kalla DN och Ekot för ”borgarmedia” är bara komiskt. Det kallas ett informellt samarbete. Vänstern förnekar sig aldrig.

  2. Tobias: Vad är DN om inte borgarmedia? Faktum är att de flesta dagstidningar i detta landet är borgarmedia. Kanske dags att kolla ledarsidorna någon gång och få det bekräftat Tobbe?

  3. Fast faktum kvarstår. Om sd är vägmästare i Kävlinge och det inte finns nån majoritet som stänger ute sd, så blir det ju i praktiken som så att sd får ett mcket stort inflytande över politiken. Och så är det väl på fler håll där de blivit vågmästare. Det här pratet om att alltd stänga ute dem från inflytade verkar ju inte ha funkat särkillt bra. Men visst! Det är ju demokratins spelregler. Vi får väl se hur det blir om de kommer in riksdagen. Jag tänker i varje fall be en bön för att de inte ska bli vågmästare även där.

  4. Benny: Du förväxlar ledarsidan med nyhetsrapporteringen. Eller menar du att alla medier som är privatägda är ”borgarmedier”? Aftonbladet också? Dessutom anser jag personligen inte att DN är särskilt borgerlig på ledarplats heller. Man hyllar ju grejer som 1968-revolten och liknande snusk. Nåja, off-topic.

  5. http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=804561
    http://sydsvenskan.se/skane/kavlinge/article321329.ece

    ”Pia Almström (m), ordförande i kommunstyrelsen, menar att socialdemokraterna i Kävlinge har ett passivt samarbete med sverigedemokraterna. Ända sedan valet har sd stöttat s, säger hon, och Roland Palmqvist ska ha använt sig av det indirekt.

    – Vi har tagit fullständigt avstånd från sd från början. Det är väl mycket därför som de röstar emot oss. Socialdemokraterna vet att de har sverigedemokraternas stöd. Är s emot ett förslag är sd också emot, så det behövs ingen förhandling med Alliansen, säger Pia Almström.”

    Visst, ord står mot ord, men ovanstående låter helt klart som ett informellt samarbete, tycker jag. Detta är inte precis någon tidningsanka, som ni verkar vilja få det till. Intressant är också att ingen har intervjuat sd i kommunen…

  6. I de fackliga valen på Pååls (numera Pågens Göteborg) fick jag ofta nazisternas röster. Sossarna fick dem inte. Betyder det att jag smarabetade med nazisterna? Naturligtvis inte!

    Om mdoeraterna röstar på sosseförslag i en kommun med Mp-S-styre betyder det då att moderaterna samarbetar med miljöpartiet? Självklart inte! Osv.

    Att SD röstar på sosseförslag betyder inte heller att de samarbetar med varandra. Inte en omd et är så varje gång, Det äsger däremot antingen att sossarna är extremt högervridna i Kävlinge eller att SD i just de frågor som behandlats inte är så jävla superreaktionära. Inte i just de frågorna i just Kävlinge i alla fall. Nåt mer säger det inte. Nåt samarbete behöver det inte handla om.

  7. Uppenbarligen är det ju inget samarbete, MEN sd får onekligen ett rätt stort inflytande över politiken när det ser ut som det gör i Kävlinge. Alliansen har tydligen 20 mandat, Vänstern 19 och sd 6st. Pga att sd surar över att alliansen inte har sökt deras stöd så röstar de lite som de själva vil vilket sossarna såklart har utnyttjat. Men faktum kvarstår. Sd får alldeles för mkt makt när den här situationen uppstår och det är bara hoppas att ett liknanade läge inte uppstår i riksdagen efter nästa val.

  8. Det handlar som sagt inte bara om att sd ”råkar” rösta på s-förslag.

  9. Tobias. Och hur vet du det? Sitter du i komunfulmäktige i Kävlinge? Är du medlem i Sverigedemokraterna eller sossarna på orten? Ingendera misstänker jag. Du vet alltså inte ett skit och påstår saker utan täckning.

    Jonas, ja sjävklart är det otrevligt när SD hamnar i en maktposition. Men våra politiker från andra stora partier gör inte direkt något för att förhindra detta.

  10. Hej Svensson!

    Ett förtydligande angående inslaget om s och sd i Kävlinge:

    Ekot påstår absolut INTE att det pågår någon sorts samarbete mellan s och sd i Kävlinge. Det är i första hand socialdemokraterna som ihärdigt förnekar att något sådant skulle pågå (vilket vi alltså aldrig påstått).

    Inslaget handlar om att problematisera DN-artikeln av Mona Sahlin där hon mycket bestämt slår fast att s och mp ”inte på något sätt kommer att göra upp, göra oss beroende av eller samarbeta med sverigedemokraterna…” och visa på svårigheten med att efterleva den typen av deklarationer när man sitter i en politisk vardag.

    Exempel: Kävlinge, där s (eftersom de inte kunnat komma överens med de borgerliga) har att välja på att sitta tysta eller låta sd fälla avgörandet i vissa frågor.

    Och hur s agerade i Kävlinge bygger jag på artiklar från Skånetidningar, skildringar som också bekräftas av de inblandade kommunalråden.

    http://sydsvenskan.se/skane/kavlinge/article332210.ece
    http://www.skd.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080605/NYHETER/880627821

    Vänliga hälsningar

    Pontus Mattsson, Ekot

  11. SD har inte något större inflytande i Kävlinge Kommun då alliansen och sossarna är överens i de flesta frågorna.

    Det pratades om att sossarna skulle prata med SD för att behålla makten i kävlinge men det blev aldrig mer än prat.

    Notera att sossar och moderater har samarbetat länge i Kävlinge.

Kommentarer är stängda.