Bästa flygplatserna

Organisationen Skytrax har tagit fram en lista över världens bästa flygplatser. Jag har aldrig varit i Asien, så deras flygplatser kan jag inte säga nåt om. Men en sak är jag inte förvånad över, det är de amerikanska flygplatsernas frånvaro från listan. De jag varit på saknar restauranger, servicen är otroligt långsam och mycket är ineffektivt.

Att Kastrup finns med på listan är jag inte förvånad över heller. Jag är dock av uppfattningen att München inte alls är en så bra flygplats som listningen visar och jag saknar Schiphol i Amsterdam som jag tycker har det mesta. Förutom att servicen på många av restaurangerna är uselt långsam är det en av de bästa flygplatserna som jag varit på. Bland de sämsta märks Newark, JFK i New York, Charles De Gaulle utanför Paris, Bryssel, Stansted, Frankfurt och Frankfurt/Hain som dessutom har ett missvisande namn, för den ligger nära Kaiserslautern och långt från Frankfurt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Anders

  konstig att inte Schwechat (Wien) inte är med.
  Tycker det är betydligt bättre än Vaanta (Helsingfors) men visst Kastrup är helt outstanding tycker jag.

 • Kuala Lumpurs flygplats är snygg och smidig, vill jag minnas. Men jag undrar om de har varit i den nybyggda terminal 3 i Beijing? Där går det undan, trots att den är så helvetiskt stor.

 • Apan

  Va ??? Denna bilhatare uttalar sig om flygplatser när flygplan och flygande är ännu större miljöbov än bilismen. Förbud folk att flyga i onöden (typ semester i Grekland eller ännu värre, inrikes flygnde i Sverige).

  /*off-topic, borttaget*/