Det är väl ingen som tvivlar på att FRA gjort nytta ibland

Självklart kan FRA:s signalspaning ha gjort nytta. Det är väl inget konstigt med det. Men det är inte det som kritiken mot FRA-lagen handlar om. Utan det faktum att all trafik i kablar ska avlyssnas. Utan urskiljning, utan att brottsmisstanke finns. Det är där problemet finns. Problemet med den personliga integriteten.

Ingen betvivlar att FRA gjort nytta och Åkesson slår därför in öppna dörrar när han säger detta i dagens SVD. Ingen betvivlar det. Att FRA:s spaning historiskt gjort nytta betyder däremot inte automatiskt att den spaning man vill bedriva i framtiden kommer att göra nytta, eller att den nya lagen gör spaningen meningsfull eller nyttig. Åkessons argumentation är i sammanhanget alltså ingen argumentation alls. Den säger ingenting om FRA-lagen överhuvudtaget. Hans resonemang har ingen relevans för det jag och många andra kritiserat med den nya lagen.

Intressant?
Bloggat: Motbilder, Trotten, Jinge, Kulturbloggen, Ulf Bjereld, DeepEd,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, DN, SDS, AB,
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements