Svenskar fast för rån i Danmark

Ett danskt värdetransportrån den 10 augusti har eventuellt lösts av den danska polisen. De gripna för rånet är svenskar. Rånet utfördes på samma sätt som ett tidigare rån mot företaget Loomis. Även den gången misstänktes svenskar för inblandning.

Samtidigt som den organiserade svenska brottsligheten fortsätter med sina bank- och värdetransportrån pågår också olika interna uppgörelser mellan olika kriminella nätverk, både i Danmark och Sverige, eller närmare bestämt Köpenhamn och Göteborg. I Köpenhamn handlar det förmodligen om kontrollen av den i Danmark lukrativa och lönsamma haschhandeln, som hamnat i en slags intern kris efter den påbörjade normaliseringen av Christiania och stängningen av haschmarknaden där. I maffiastaden Göteborg handlar det förmodligen som striden om kontroll över den nordiska heroinhandeln och den lokala beskyddarverksamheten.

Intressant?
Borgarmedia: GP1, GP2, SDS, PDK1, PDK2,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Advertisements