Vilka jämställda män?

En aspekt i den famösa debatten om Jessica Zandéns och Cecilia Gyllenhammars faiblesse för otrohet, fri sex och våld, ja egentligen en ohämmad egoism och individualism, har inte berörts, vad jag sett i all fall. Zandén och Gyllenhammar uttrycker ju också sitt förakt för jämställda män. Min fråga blir, vilka jämställda män? Det finns knappt några sådana. I alla fall är gruppen ”jämställda män” så liten att chansen att Zandén eller Gyllenhammar stött på någon är minimal.

Så jag undrar vilka män det är som de egentligen är missnöjda med? Män som inte är våldsamma? Män som inte vill gå till sängs med dem? Män som inte är otrogna? Män som inte är intresserade? Mesiga män? Snälla män?

Underligt blir det, eftersom jämställda män är så sällsynta att det faktiskt inte går att veta hur jämställda män är som älskare, äkta män eller partners på nåt annat sätt. Hela debatten blir därför helt meningslös. Eller rättare sagt. Zandén och Gyllenhammar angriper kampen för jämställdhet utifrån sina egna fantasier. Utan verklighetsförankring, utan att veta vad jämställdhet är. Utan att ha koll. För vilka jämställda män menar de? De som inte finns? Jämställdheten kan nämligen inte vara problemet. För den finns i stort sett inte än. Snarare är det Zandéns och Gyllenhammars egna tankemässiga, sociala och personliga begränsningar som är problemet.

Så blir de därför i själva verket talesmän för konservatismen, ofriheten, bakåtsträvandet. Istället för det som de låtsas vara.

Intressant?
Bloggat: Arbetarperspektiv, LOKE, Björn Andersson, WitchBitch, Emretsson, Veronica Svärd,
Borgarmedia: AB1, AB2, AB3, AB4, SVD1, SVD2, SVD3,
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
 • …om det fanns någon jämnställdhet så innebär det inte jämnlikhet & absolut inte i sovrummet!
  Idioti!
  Hela ”debatten”, nästan ångrar att jag ens kommenterade & bloggade om tramset!!

 • anytsyrk

  Ett annat problem de här överklasstanterna har är att de i sin iver att bryta normer istället avslöjar hur otroligt fast i normer dom är. För att bli fri ska man skaffa sig en machoman? Eh? Aningen förvridet.
  Och dom fattar framför allt inte att jämställdhet och feminism innebär den totala friheten och upplösningen av alla normer och regler för hur man bör vara i sina respektive könsroller. Och nånstans tror jag att det är vad dom är ute efter, upplösningen av normerna, fast de vänder uppochner på allt och börjar i fel ända- eller i ingen ända alls- och tror att normer bryts med just det- normer.

 • Lars

  Tja Anders, hur ska man vara och vad ska man gora for att vara en jamnstalld man enligt dig?

 • Anders_S

  Lars: Inlägget handlar nu inte om det (Dvs frågan är off-topic), frågan är dessutom omfattande och kräver ett långt svar och därför avstår jag från att svara i samband med detta inlägg. Vi får återkomma till det en annan gång.