Dumheter i Sydsvenskan om ESF

Det ska snart var ett stort möte för den globala rättviserörelsen i Malmö. Sådan möten har ägt rum över hela världen utan att det förekommit några som helst ”gatustrider” eller oroligheter. Florens, Paris, London, Mumbai, Nairobi, Bamako, Karachi, Athen och Porto Alegre är några av de orter där European Social Forum eller World Social Forum genomförts. Varje gång har också anarkisterna, de autonoma, haft sina egna konferenser som en motvikt till den stora. Detta har aldrig lett till några problem. Det kommer det inte heller att bli i Malmö. Fast Sydsvenskan kan inte låta bli att spekulera.

Dessutom vet inte killen som uttalar sig i Sydsvenskan för ESF:s räkning ett skit om säkerhetsarbetet. Han borde helt enkelt inte uttalat sig. Anarkisternas konferens och deras aktiviteter har redan från början varit en del av dialogen med polisen och har ingen direkt påverkan alls inför det fortsatta arbetet.

Dessutom vet både vi som arbetar med säkerheten och polisen att det samtidigt som ESF är en fascistkonferens i Köln som kommer att locka en stor del av Europas antifascister och anarkister till en motdemo. Vilket betyder färre i Malmö. Om detta tycks journalisten i Sydsvenskan inte ha någon som helst aning.

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Fred_F

  jag vågar sätta pengar på att så kommer att ske. Det har hänt vid tidigare ESF möte, senaste i Aten.

 • Anders_S

  Nej det har inte hänt vid tidigare ESF (jag har varit nrvarande vid alla utom Athen). Det som hände i Athen var en intern motsättning, inget som egentligen drabbade någon annan.

 • Fred_F

  Den som lever får se…

 • Arg svenne

  Jag är inte rädd för det överhuvudtaget. Det är väl inte vi som ska rädda för något sådant. Det är väl dem, ifall det offentliga forumet störs pga några bråk så är det polisen som väljer att göra det.