Inga mer pengar till försvaret

Jag vet inte riktigt vad Göte Kildén på bloggen Kildén & Åsman menar med att mitt ställningstagande i samband med att regeringens försvarsbeslut ska skjutas upp är underligt. Framkommer nya saker att ta ställning tll är det ju bara logiskt att man skaffar mer tid innan man tar ställning. Kriget i Georgien och Rysslands agerande där är naturligtvis en händelse man måste förhålla sig till.

Men som jag redan skrev i mitt tidigare inlägg, vad som hände i Georgien har ingen egentlig bäring på den säkerhetspolitiska situationen i Sverige. Därför finns det ingen anledning för regeringen i Sverige att tillskjuta mer pengar till försvaret. Ur säkerhetspolitisk synpunkt är det dessutom bra om Sverige minskade anslagen till den svenska militären ännu mer än vad den borgerliga regeringen har för avsikt att göra. Detta kan bland annat göras genom att trupperna i Afghanistan tas hem. Det finns ingen anledning att svenska skattepengar ska gå till ett krig i USA-imperialismens tjänst.

Men det kan alltså finnas anledning att skjuta upp det försvarspolitiska beslutet, vilket alltså inte innebär att det finns anledning att ge mer pengar till försvaret. Eller att skapa ett specfikt europeiskt försvar som Claes Krantz föreslår.

Intressant?
Bloggat: Jinge om Carl Bildt och Georgien, Alliansfritt om Tolgfors och FRA-lagen, Intisbloggen,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, SVD4,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • The Dude

  Helt rätt! Inga mer pengar till försvaret.

  Släpp den svenska vapenindustrin fri och låt dem sälja till ALLA som vill köpa (cash is king). All ammunition och alla vapen förses med en etikett som på 4 språk anger att den ej får användas mot civila.

  20% av vapeninsdustrins intäkter skall därefter användas för att förse svensk försvarsmakt med vapen och ammunition!

  Tjo ho!

 • Svensk reaktionär höger/vapenlobbyn jublar väl nu. Äntligen har den gamla arvfienden Ryssland ”vaknat” som man kan skrämmas med när man behöver få igenom mer anslag till försvarsutgifter/övervakningslagar.

 • Pingback: Dra hem trupperna | Svensson()