Oseriöst om ESF i tidningen City

Man far helt enkelt med lögner. Demonstrationen under ESF i Athen slutade inte på något sätt i kravaller. Det är helt enkelt en lögn. Inte sant. Det är oseriöst att skriva så. Vad som hände i Grekland var att en mindre grupp anarkister anföll demonstrationen, jagades bort, krossade lite fönster och gav sig på några poliser. Det utspelade sig under 15 minuter, hänadeds av deltagarna i demonstrationen och hade inget med denna att göra. Det är mera av ett inrikespolitiskt grekiskt problem än ett problem som är förknippat med ESF.

Noterbart är att ESF (European Social Forum) och WSF (World Social Forum) genomförts i en mängd städer runtomkring i världen som Florens, Porto Alegre, Mumbai, Nairobi, Karachi, London, Paris, Bamako etc, och överallt har det varit lugnt. Samma tradition kommer vi att bygga på i Malmö.

Det fär helt enkelt precis så som jag säger i en annan artikel i City. I samband med demonstrationen på lördagen finns ingen större risk för problem och bråk. Inte ens under Göteborg 2001 (där det ju rent allmänt inte var så lugnt) uppstod några problem under de stora demonstrationerna så att det skulle inträffa under en demonstration under en konferens i Malmö är verkligen inte troligt. Min och ESF-arrangörernas uppfattning delas av de flesta bedömare. Ägare till MacDonalds, polisen och de flesta andra med kännedom om vad ESF är för något. Det är oseriöst, ohederligt och oansvarigt av journalisten Peter Herkel i City att fara med osanningar som skrämmer upp människor helt i onödan. Artikeln där ESF i Athen nämns visra desutom på okunnighet och oskickligt journalistiskt arbete från journalisten i fråga.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements