Mer handel och utbyte med Ryssland är bättre

För att få till stånd en minskande spänning mellan Europa och Ryssland är mer handel med varandra av avgörande betydelse. Det finns ingen anledning för Sverige och Europa att säga nej till gasledningen genom Östersjön på grund av att USA vill det. Det kravet är bara ett oblygt försök av USA att styra Sveriges och EU:s utrikespolitik.

Avspänning uppnås bäst om man pratar med varandra, om man har utbyte med varandra och om man har gemensmma intressen. Ur europeisk synpunkt är det betydligt viktigare att ha ett avspänt förhållande till Ryssland än till USA. USA ligger långt bort, Ryssland ligger i Europa. Därför bör handeln och utbytet med Ryssland utökas på de flesta plan. Det är den bästa avspänningen. Försöken till påverkan från USA:s ambassadör bör därmed avvisas.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, DN,
Andra bloggar om: , , , , , , ,

PS. Det kan finnas andra anledningar till att inte bygga gasledningen. Men USA:s påtryckningar ska avvisas. DS.

Advertisements
 • GZ

  Så du tycker att det är helt oproblematiskt att göra sig beroende av en energileverantör som kan få för sig att skruva av kranarna pga politiska skäl?

 • ”skruva av kranarna pga politiska skäl?”

  Du menar som när alliansen skruvar när det gäller sjuka ,svaga, arbetslösa, hemlösa och andra utsatta? (sossarna verkar också vara skruvade nu, så kanske jag skulle säga sossiansen, med en religiös brun prägel).

  Fördelarna med Ryssarna är att deras ledare verkar ju inte vara så religiöst hjärntvättade som de amerikanska. Sanolikheten är nog större att en amerikansk ledare skruvar på kranarna för att släppa iväg lite atombomber på ingivelse av Gud, än att ryssarna får för sig att starta krig. Typ Sarah Palin som vägrade att utesluta krig mot Ryssland http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3166&a=827211&rss=554.

  Amerikaner verjar ju vara så förbannat religiösa!
  http://tianmi.info/blogge/posts/08/09/09/Kreationisten-Palin-talar-i-tungor-med-Gud/

 • Danne

  Hahahaha!
  Thomas jämför en korkad kandidat med att ryssland stänger av energin för andra länder. Det är sådana som Thomas som visar att jag är på rätt sida.

  ”sjuka ,svaga, arbetslösa, hemlösa och andra utsatta” klarar sig bättre i väst än i öst. Bara en idiot skulle tro tvärtom.