Svenskt spioneri i USA:s ledband

I senaste numret av nättidningen Alba, som handlar om FRA-lagen har jag skrivit om svensk underrättelsetjänst, dess kopplingar till FRA-lagen och samarbetet med USA.

Vi spanar på FRA
FRA FRA FRA. Lite tjatigt börjar det bli. Det har varit ett väldigt snack om den där radioanstalten länge nu. Men trots att fler så här i efterhand verkar vara emot än för, även bland politikerna, så gick ju det där lagförslaget igenom. Kanske blir det en av de stora valfrågorna nästa val. Det skulle kunna bli så, om vi envist fortsätter att påpeka att det finns oerhört många som vill riva upp lagen. Alba har försökt gå lite djupare in i frågan om konsekvenserna och tittat närmare på argumenten. Diskussionen måste fortsätta. Så även om vi riskerar att låta som kråkor tjatar vi på. Läs och begrunda.

Andra som skrivit är Ulf Bjereld, FRA – ett politiskt tecken i tiden:

Hur ska man se på debatten om FRA ur ett demokratiskt perspektiv? Konflikten liknar i mycket den om fildelning och dess sprängkraft har politikerna inte förstått.

, Christer Wigerfelt, En blick bakom retoriken:

Debatten om FRA handlar inte bara om avlyssning av alla, inklusive svenska medborgare. Den handlar även om statens försvagade roll i en alltmer global värld.

och Emma (Opassande):

En offentlig diskussion om det principiella ställningstagandet att införa massavlyssning har saknats helt. Men det är precis detta det handlar om. Få argumenten utredda här.

Intressant?
Bloggat: Jonas Morian, Newsmill, Badlands, Steve Lando,
Borgarmedia: AB1, Dagen, DN, AB2,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Advertisements