Var finns Al-Qaida?

Ja, om rörelsen överhuvudtaget existerar så finns en enligt tidningarna i Jemen, Afghanistan, Pakistan och Irak. Troligtvis är det dock bara i Jemen som de faktiskt finns, om de finns. I de andra länderna finns liknande wahhabitiska rörelser, men troligtvs inte just Al-Qaida.

Dessutom finns Al-Qaida i det land där wahhabismen är statsreligion, dvs Saudiarabien. Det var därifrån de flesta av de terrorister som attackerade de två tornen i New York kom. Både Jemen och Saudiarabien är länder som är allierade med USA. Visst är det underligt. USA är allierat med det enda land som har wahhabism som statsreligion. Det enda land där Al-Qaidas uppfattningar är statens uppfattningar.

Intressant?

Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • Religion handlar om MAKT, MAKT & MAKT.

  Vem har gett religionerna rätten att bestämma hur JAG skall leva mitt liv?

  Följande resonemang är oantastligt:
  Gud pratade med mig i natt, och han bestämde att SL måste måla om alla sina bussar så dom blir chack-rutiga. Det kostar visserligen SL 700 miljoner, men det är ju Gud som har bestämt det, och gör nu inte SL detta kommer dom hamna i helvetet, och dom kommer drabbas av 37 års olycka.

  ”Gud är God” ??

 • Al-Qaida lever nog ett tynande liv. Det är tradionalister och fundamentalister av alla sorter som riskerar att bli militärt radikala. Drivna av både ekonomiska, politiska problem i sina hemländer, som av en fyrkantig amerikansa (och, ofta, europeisk utrikespolitik)!

  Trots att de säger sig sympatisera med Al-Qaida och ha liknande värderingar så ska man inte tro att kontakterna med Usama är särskilt utvecklade…

  En kommentar till kommentatorn Hummanist: Även om jag är ateist så tror jag nog att människan är ett ”religiöst djur”. Är det inte religion som fyller den rollen så är det en ideologi, en filosofi eller något annat värderingsmodell.

 • Hej
  Måste bara få säga att Al-Qaida och Saudiarabien har två helt skilda ideologier, visst båda vill åter till grunden precis som Abdul Wahhab (wahabismen) predikade, men de kallar sig själva inte wahabister utan Salifiter i Saudiarabien medan Al-qaida kallar sig Salayfiya-jaddeda eller Salafiya-Jihadia.

  Du skriver att USA är allierad med de som har wahabismen som statreligion och menar att USA är allierat med de enda som stödjer Al-qaida ideoloigiskt, vilket är helt fel då Al-qaida är bittra fiender till Saudiarabien!

 • Pingback: Inte mycket terrorism innan 2001 och inte mycket nu | Svensson()