Kanske är de olagliga – definitivt är de meningslösa

Jag har aldrig begripit varför man inte får ha med flaskor in på flygplatserna. Det finns ingen rim och reson i det hela. Allt som behövs för att skapa en bomb eller skaffa sig ett skarpt föremål finns ju inne på restaurangerna och i tax-free-butikerna. Knivar, flaskor, starksprit osv. Kontrollen och beslagtagandet av våra tandkrämstuber, vattenflaskor etc verkar faktiskt totalt befängd.

Nu verkar det som om det hela är ytterligare en olaglighet, begången i namn av ”kampen mot terrorn”. Alldeles oavsett hur det i slutändan blir med det kan den extra kontrollen av vätskor etc likförbannat avskaffas. Den fyller inget som helst syfte. Inte heller i Sverige, där den enligt svenska myndigheter är att betrakta som laglig.

Intressant?
Borgarmedia: AB1
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Kanske är de olagliga – definitivt är de meningslösa”

  1. Rutinen för vätskor kom till i november 2006 sedan de i England grep ett antal män som planerat att spränga ett flygplan med hjälp av vätskebaserade bomber, utseende som en coca cola-flaska. I början av 2008 i Kina greps nästa terrorist som hade fått med sig en bensinbomb på ett plan.
    Vill klargöra att ingen flygplatskontrollant i Sverige gör ett beslag som det står i Aftonbladet och övrig press. För att göra ett beslag måste personen vara gripen. Som passagerare finns två val vid för mycket vätska. Checka in vätskan eller slänga den frivilligt.

Kommentarer är stängda.