Säpo måste skoja med oss

Mängder med folk från Svenskt Näringsliv förgiftades på en lunchrestaurang. Nu ska Säpo utreda om personerna bakom en hemsida som tagit på sig förgiftningen är skyldiga till något brott. Det är upppenbart att Säpo är överbemannat och att de i så fall har för lite att göra. Att utreda något som uppenbarligen är ett skämt är att kasta bort resurser. Ett skämt som dessutom förmodligen är isnpirerat av min bloggpost i frågan.

Är det så att Säpo inte har nyttigare saker att syssla med kan vi faktiskt avskeda en del av dess personal och spara in lite pengar som vi kan satsa på den vanliga polisen istället. Så att kampen mot organiserad brottslighet kan bli effektivare.

Eller skämtar Säpo också? Eller är det media som i vanlig ordning missförstått nåt?

Intressant?
Bloggat: Redundans,
Borgarmedia: SR, VA, DI,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

PS. Jag har läsa den hemsida som tog på sig ansvaret, men hittar den inte nu. Det var ett uppenbart skämt. Om Säpo tar det på minsta allvar är de mer än inkompetenta. DS

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

12 svar på “Säpo måste skoja med oss”

  1. Kanske är det generellt så att SÄPO utreder alla fall av matförgiftning i Sverige? Hur var det med fallet med ärtsoppan på älderboendet i Tierp för några år sedan, där fanns det Costridium perfringens, som dödade minst två personer – utredde SÄPO det också? Eller är det bara som vanligt skillnad på folk och folk?

  2. Svenskt näringsliv är ju en del av rikets sammansättning. Att angripa dom är ett hot mot rikets säkerhet. 🙂
    Hade nån normal människa blivit magsjuk hade ju bara den lokala hälsovårdsnämnden ryckt ut. Men här är visst såpass viktigt att säpo ska agera hälsovårdsnämnd.

  3. Kurt och Daniel: Precis! Blå Tågets text om staten och kapitalet gör sig ständigt påmind.

    Vi kräfva en Säpoutredning för varje fall av matförgiftning! Om SN är riket och SNs säkerhet är rikets säkerhet så borde samma sak gälla för äldreboendena i Tierp 2002.

    Om det är Redundans’ personliga blogg som Säpo menar (enda jag hittar via Google) så säger ju det en hel del om Säpos och fulmedias fantasi:

    en ”vänstergrupp” om en personlig, icke anonym blogg, som uppenbarligen skrev inlägget ironiskt och inte alls ”tog på sig” att ha förgiftat någon.

    Säpo har ju fått ett veritabelt guldregn över sig under Alliansen och måste väl göra av pengarna på något sätt när de inte hittar några muslimer att trakassera för tillfället.

  4. Hehe, ursäkta en utlänning, men är det inte så att man dödat potentater i Sverje förr medelst ärtsoppa. Jag tycker detta måste tas på fullaste allvar.

  5. Så många anställda som dessa nobla töffar är så ger det ju arbetstillfällen eller hur.
    Kanske de resonera som så att det är för lite terror i gamla Sweden ?
    Vi sjunger nog så glatt andra versen ” Du tronar på MINNEN från fornstora dar

Kommentarer är stängda.