Problematisk rättegång

Det är problematiskt när en rättegång mot en tung gangster i stor utsträckning bygger på vittnesmål. Speciellt när det rör sig om en gangster som uppenbarligen har stor kapacitet att skrämma vittnen. Jag talar förstås om den så kallade spelkungen, Rade Kotur. Rättegången mot honom har plågats av uteblivna vittnen eller vittnen som ändrat sig. Rättegången har till och med fått skjutas upp på grund av dessa problem.

Förmodligen blir man nu tvungen att tvångshämta vittnen i andra länder, med hjälp av utländsk polis. men man kan ju undra om vittnen som hotats så att de inte vågra komma för att vittna verkligen har nåt att säga den dag man lyckas tvångshämta dem. Jag tror inte det. Det hela illusterar på ett övertydligt sätt hur svårt det är att sätta stopp för gangsterverksmahet och organiserad brottslighet med hjälp av polis och rättsväsen.

Det som behövs är istället en politik som leder till att gängen inte kan rekrytera nya ungdomar till gangsterverksamheten.

Intressant?
Bloggat om gangsters: Röda Malmö,
Borgarmedia om gangsters: SDS,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Nick

    Finns inga som helst anklagelser mot Rade att han har hotat eller skrämt några vittnen. Bara för att vittnen inte kommer betyder det inte att de har blivit hotade. Kanske de helt enkelt inte har lust att komma. Det är stor skillnad. Nu till senaste rättegången för några dagar sedan hade 3 av 6 vittnen inte ens blivit delgivna. Kanske inte är helt självklart att de kommer då.

    Nick