Borgarnas bostadspolitik är till för folk med pengar

Det borgerliga styret i Stockholm stoppar ombildandet av fastigheter till bostadsrätter. Ombildningen av hyresrätter till insatslägenheter. Varför? Jo, på grund av finanskrisen har folk inte längre råd. Det finns inga pengar att låna och folk vågar inte satsa sina egna.

Det hela visar på det som vi i vänstern hela tiden kritiserat ombildningarna till bostadsrätter för. Det krävs pengar för att ha råd att vara med. Det skapar ett segregerat boende för de som har tillräckligt med pengar. För de som tjänar lite, inte har några besparingar, så har det aldrig funnits möjlighet attt vara med i spekulationskarusellen. Ombildningen till bostadsrätter har varit en bostadspolitik för de som redan har.

Att borgarna nu ställer in ombildningar visar detta på ett tydligt sätt. Borgarna för en bostadspolitik som gynnar folk med pengar, folk som redan har det bra. När det inte finns några pengar ställs ombildningen in. Borgarnas bostadspolitik skapar segregation. Det är bra att högerpartierna nu, visserligen ofrivilligt och förmodligen utan att förstå det själva, erkänner detta.

Intressant?
Borgarmedia: SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements