Eurofrågan är en död fråga

Med jämna mellanrum försöker den borgerliga propagandaapparaten föra uppfrågan om euron i Sverige. Frågan om en gemensam valuta. Nu spekulerar SVD om en ny folkomröstning.

Låt oss i stället ha en folkomröstning om Lissabonfördraget. Det är betydligt viktigare. Det fördarget betyder mer. Det är nämligen ett fördrag som försöker lagstadga om nyliberalism. Något ganska absurt i dessa dagar kan man tycka. När den oreglerade marknaden och nyliberalismen just lidit total bankrutt.

Frågan om gemensam valuta är en död och ointressant fråga. Som danska Politiken skriver: Svenskerne er fortsat ikke vilde for at skifte til euroen.

Eurofrågan är alltså en död fråga, jag tror inte den dyker uppp i valet. Svenskarna vill inte ha euro som det ser ut idag. Och, nej det är inte fler som vill ha euro idag än när vi röstade. Däremot fler osäkra. Så rubrikerna i SVD är fel och missvisande. Som vanligt alltså.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

7 svar på “Eurofrågan är en död fråga”

  1. Så, du som är en vän av folkomröstningar vill bara att vi skall få rösta om det du inte vill skall införas, men att rösta om Euron, där vi kanske skulle rösta ja, är förbjudet?
    (innan någon angriper min syn på folkomröstningar kan jag säga att jag inte vill folkomrösta om något av dem egentligen)

  2. Jag anser att folkomröstningar är en bra demokratisk metod. ett komplement till andra metoder. Jag anser inte att man ska folkomrösta om allt eller att folkomröstning kan ersätta representativa system. Men jag tror vi kan ha fler folkomröstningar än vi har coh att vi borde ha ett formellt system för hur på ett demokratiskt sätt kan driva igenom folkomröstningar. I många länder kräsv att en viss andel av befolkningen skriver på en namnlista exempelvis.

  3. Folkomröstningar i Sverige är INTE beslutande utan rådgivande och oftast ett spel för galleriet, där fega politiker försöker invagga det så kallade folket i tron att de är med och bestämmer något.
    Vi har i allmänna val beslutat vilka politiker som skall företräda folket och det är de politikerna som i Sveriges Riksdag skall fatta besluten, ibland impopulära men ändå.

  4. ”När den oreglerade marknaden och nyliberalismen just lidit total bankrutt.”

    Intresant illusion! Tror du verkligen att vi lever i ett liberalt samhälle med 50% skatt FRA lag och påtvingad solidaritet, vidare är bankväsended är det mest reglerade området i samhället.

    Problemet är att vi inte har ett sunt ekonomiskt system. Fundera lite över var pengar kommer ifrån?

  5. Regeringen har ju naturligtvis också insett att euro-frågan är död (regeringen satsar många miljoner på opinionsundersökningar), därför kommer man aldrig våga gå mot opinionen i den frågan.

Kommentarer är stängda.