När sossarna tydligt gick åt höger…

…så störtdök opinionen. Mona Sahlins konstiga utspel och fortsatta inriktning på enbart samarbete med miljöpartiet har av väljare tolkat som en klar svängning åt höger. Något som folk uppenbart inte vill ha. Många människor i Sverige är missnöjda med regeringens högerpolitik och vill istället ha en annan mer vänsterinriktad politik. Socialdemokraterna har med sin vändning mot miljöpartiet deklarerat att man inte kommer att föra någon vänsterinriktad politik.

I det läget har en del av väljaropinionen vänt sig till vänsterpartiet istället och andra delar har valt att ge stöd till ett trovärdigare högeralternativ, dvs högern självt, moderaterna. Inte heller har socialdemokraternas interna stridigheter på något sätt ökat deras trovärdighet. Något som uppenbarligen har straffat sig i opinionen.

Mona Sahlins utspel med miljöpartiet har verkligen varit ett katastrofalt självmål för sossarna.

Intressant?
Bloggat: Claes Krantz, Arvid Falk, Kulturbloggen, Röda Malmö, Monica Green, Paolo Pissoffi,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, DN1, DN2, AB1, AB2, SDS, AB3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
  • Surgubben – din påle i köttet

    Mona Sahlin har levt högt på att vara tyst och vänta. Nu kommer den tid då hon måste börja agera. Bland det första hon gör ger ett jätteras. Nästa gång hon gör något kommer också ett ras. Socialismen har haft sin tid och inget kan hindra det.