Det är klart att troende kan leda TV-program

I debatten om Halal-TV har ingen heller påstått nåt annat. Men frågan är om det är vettigt att välja ut fundamentalistiskt troende för att leda ett samhällsprogram. En troende religiös person inte alltid inebär smma sak, det är olika från person till person. Det är stor skillnad på pastorn i missionskyrkan där jag bor och Ulf Ekman exempelvis. Det är stor skillnad på min troende vän och vänsteraktivist till muslim och en fundamentalistisk muslim.

Sen tycker jag det är helt okej att en troende, även en fundamentalist, leder ett sportprogram ett nöjesprogram osv. Men det är ju inte det debatten handlar om. Det är helt enkelt inte vettigt att fundamentalister (varken kristna eller muslimska) leder ett samhällsprogram. Det behöver man inte ta till övertoner för att hävda.

Intressant?

Borgarmedia: SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

3 svar på “Det är klart att troende kan leda TV-program”

  1. Du nämner ”min troende vän och vänsteraktivist till muslim”. I mina öron låter det som två smått oförenliga saker. Inom islam har tron ofta en mycket framträdande roll, överordnat allt annat. Exempelvis politik. Samtidigt anser ju många människor på den politiska vänsterkanten att religion är ett ”folkets opium”. Är jag helt fel ute?

Kommentarer är stängda.