Bo Rothsteins dumheter

Allt fler bloggare har nu kommenterat Bo Rothsteins dumheter om bloggosfären, där han liknat bloggvärlden och bloggarna vid en kloak. Enligt SameSameButDifferent menar Rothstein dessutom att hela bloggosfären är rasistisk och antisemitisk. Det är otroligt hur inkrökt han verkar i detta fall, han som i många andra sammanhang verkar så vettig.

Menar han verkligen att det koppel av ganska obehagliga sionistbloggar som finns är antisemitiska? Ja, jag kan tycka det då de likställer Israel med judar eller judendom. Eller menar han att Israel-hyllande sverigedemokratbloggar och pingstörelsebloggar är det? Enligt min mening är de det då deras hyllande av Israel bygger på en antisemitisk kristen föreställning om att messias inte kommer att komma tillbaks förrän det utvalda folket lever i det utvalda landet. Judar ska alltså skiljas ut och det gör man genom att se till att alla judar lever i Israel. För mig är det antisemitism i alla fall. Sen är ju nazistiska bloggar helt klart antisemitiska, men vem läser dem?

Men dessa bloggar utgör ju bara en liten bråkdel av alla bloggar som finns och man kan inte generalisera utifrån ett antal rasistiska, islamofoba och rasistiska bloggar. Majoriteten av de mycket lästa (politiska) och högt rankade bloggarna innehåller ju inget antisemitiskt, rasistiskt eller islamofobt material. Bo Rothstein visar en stor okunnighet när han dömer ut hela bloggosfären utifrån en förutfattad mening som saknar förankring i verkligheten.

Jag tycker normalt Bo Rothstein är en intressant person och skulle gärna ha lyssnat på honom i synagogan på Kristallnatten, men kunde tyvärr inte då jag var bortrest. Men när det gäller bloggosfären är han faktiskt ute och cyklar. Det handlar helt enkelt om dumheter från Rothsteins sida.

Som en liten avslutning eftesom ju Rothstein verkar vara lite egocentrisk (och vem är inte det) så har jag fixat denna länk till alla artiklar där jag skrivit om den käre Bo.

Intressant?
Bloggat: Pasteys Plats, Motpol, Dumheterna, BiologyandPolitics,
Borgarmedia: SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements