Arbetarvänliga centern?

Knappast. Man är med i en regering som i praktiken vägrar ge någon form av hjälp och stöd till bilarbetarna i Göteborg som kommer att bli arbetslösa. Samtidigt vill partiet inom en relativt snar framtid förbjuda bensinbilar och deras miljöminister, Andreas Carlgren, från en av Sveriges gamla finansfamiljer, föreslår höjning av koldioxidskatten.

Inget större fel på inställningen att bilismen, i nuvarande form, med stora bensinslukande bilar, ska minska. Men det kommer att går ur över arbetarkalssen, både i Göteborg och på andra ställen. Speciellt som det hela ska läggas ovanpå den ekonomiska kris som skakar världen. Det vore knappast för mycket begärt om Centern också föreslog åtgärder för att minska konsekvenserna av alla uppsägningar som kommer att ske i Göteborg. Istället för att föreslå skattesänkningar för de rika.

Nej, det handlar i själva verket om arbetarfientliga centern.

Intressant?
Borgarmedia: SVD, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pelle

  Förmodligen bättre att förbjuda dessa nuvarande politiker att fortsätta med att utöva sina förödande yrken för omgivningen när allt de nu gör är att ställa till kaos samtidigt som de skor sig ekonomiskt på detta folk utan större uppbackning från och helt sonika börja om från rutan gå.Undrar bara vad man ska göra med dessa redan många korrumperade politiker vi nu har när de förmodligen inte ens går att skänka bort pga sina rykten.Fy bubblan.

 • Varför skulle det slå mot arbetarklassen, om du inte menar att någon skulle tvinga dom att köpa en ny bil som kan bli dyr?

  Det är ju dags att se till att volvo och saab vaknar annars.

 • Intressant att när regeringen inte gör tillräckligt för miljön så är det arbetarfientlig eftersom man bara ser till storföretagens vinster och bara de rika kommer ha råd att köpa sig från klimatkrisens effekter osv osv.

  Men med kraftfulla förslag så är man också mot arbtetarklassen för då hotar detta svenska jobb ?

  Hur man än vänder sig har man rumpan bak 🙂

  /K

 • Anders_S

  Magnus W: Att arbetare förlorar jobben kanske? Det behövs i detta läge en diskussion om vad som ska tillverkas vid Volvofabrikern och om bilismen som den ser ut, verkligen är bra. Kanske ska man stoppa byggena av mer bilvägar och satsa på annan typ av trafik.

  Istället för att skänka pengar till spekulanter skulle detta innebära en positiv utveckling.

 • Komplett total klimatinkompetens! Det är ju bara att räkna på vad detta förslag ger i minskade växhusgaser; Mindre än 2-3 % av vad statliga Vattenfalls kolkraftverk släpper ut. Men det är väl ingen som kan räkna när det gäller klimatarbetet…
  Suck!