Högerextremistiska övergrepp

Kristdemokraten Anders Alkewall i Vellinge kommun vill att kommunen ska ta mot flyktingbarn. Detta har fått högerextremister att hota och trakassera honom:

– Jag har fått systematiska hot via e-post, varor har beställts i mitt namn och filmer med misshandelssekvenser har skickats till mig. Vid ett antal tillfällen har familjens bilar saboterats, berättar han.

Trakasserierna och hoten har pågått i två år och nu lämnar han sitt politisk uppdrag.

I Stockholm har nazister anlagt en mordbrand och bränt ner ett kulturhus. Kulturhuset Cyklopen.

Det är just på grund av den här typen av högerextremistiska och nazistiska våldsdåd och hot om våld som gör att alla svenskar måste protestera mot nazzarna varhelst de sticker fram sitt fula tryne.

Intressant?
Bloggat: Salka, Pooma, Redundans, Copyriot,
Borgarmedia: DN1, DN2, SDS, AB,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Demonstrera mot nazism i Salem, 6 december, Salem C, klockan 12.00.

Advertisements
 • Johan Bensow

  Du kanske skulle vänta tills rättsväsendet har dömt skyldiga för branden innan du pekar ut några sådana. Eller du kanske inte bejakar rättsamhället? Varför skulle inte branden kunna ha varit ett insiderjobb då ett möte som skulle hållits samma kväll ställdes in?

 • Varje dag förtrycks, misshandlas och våldtas kvinnor i Sverige av representanter för världens just nu värsta förtryckarideologi, islam, men du prioriterar att reta upp dig över infrekventa enskildheter. Det irriterar mig ända upp i hårfästet.

  För att parafrasera ditt uttalande:

  Det är just den här typen av religiöst-ideologiskt motiverade sexistiska våldsdåd och hot om våld, som gör att alla svenskar måste protestera mot islamisterna varhelst de sticker fram sina fula trynen.

 • Antirasist

  Johan Bensow:

  Vaddå? Menar du att det skulle vara ”Nätverket mot rasism” som själva anlade branden för att deras möte blev inställt?
  Eller vad menar du?

  Polisen misstänker att det är nazister. Eller folk som av annan anledning inte vill att ett antirasistiskt möte ska få hållas.
  Svensson länkar ju dessutom till artikeln(2 ggr) så man får läsa själv.

 • Jag instämmer helt i att nazismen måste bekämpas. Precis som alla andra extremistideologier som syftar till att förstöra vårt samhälle; däribland även vissa ideologier som ligger till vänster. Dock anser jag att du har fel om du tror att det går att hindra nassarna från att anlägga mordbränder genom att åka till Salem och protestera.

  Det finns ju två sorters extremister: dels dem som håller sig inom lagens gränser och startar partier för att driva sina agendan; dels dem som begår ideologiskt motiverade brott. Den tidigare gruppen måste bemötas med argument så att väljarna vet att inte rösta på dem. Den andra gruppen är det polisens jobb att hålla koll på.

  När vänstern drar ut i våldsam protest mot nazister, oavsett om de tillhör den första eller andra kategorin, gör ni oundvikligen er själva till brottslingar och förövare lika, och i många fall värre än, dem ni protesterar mot. Jag kan inte för mitt liv förstå hur detta kan betraktas som ett bra sätt att bekämpa nazismens inflytande i samhället. Sett till de senaste åren så har det ju bevisligen inte fungerat.

 • Anders_S

  Wilhelm: Att slåss och tillgripa våld är inget bra sätt att protestera mot nazister och det har jag heller inte påstått nån stans.

 • Anders_S: Du uppmanar folk att dyka upp till demonstration mot nazisterna i Salem, exakt samma dag som de tänker ha sin årliga demonstration. Tar jag inte fel så är det denna motdemonstration som år efter år urartar och leder till stor förödelse av egendom, samt att Salemborna förstås blir skrämda från vettet. Förra året satte vänsterextremister t ex eld på en skola (enl DN).

  Även om du inte personligen förespråkar en våldsam lösning (vilket jag är glad att höra), är det så särskilt smart att elda på folk att delta i den här motdemonstrationen, när vi vet att det kommer sluta i våld?

 • Surgubben

  Åjo, indirekt påstår du det i ”…alla svenskar måste protestera mot nazzarna varhelst de sticker fram sitt fula tryne”. /*off topic*/ #AS. Jag protesterar gärna mot bägge eftersom de är två sidor av samma mynt.

 • Johan Bensow

  Antirasisten, det spelar ingen roll. Att misstankar riktats mot olika grupper pga troliga motiv är inte det samma som att någon är dömd. Man måste också först hitta misstänkta personer för att kunna göra en närmare utredning. I ett rättssamhälle låter man höra folk innan man dömer dem. I det här läget kan man inte utesluta något. Vid massvis med tillfällen har sådana här bränder varit insiderbrott, av alla möjliga orsaker, man kan inte i detta läge avvisa någon möjlig teori. Det bor i detta område även många hemlösa och utslagna, det kan ha runnit över för någon av dessa. En bra polisutredning kommer att beakta alla möjligheter och samla in alla fakta.

 • Anders_S

  Johan Bensow: Jag tvivlar på att brottet nånsin kommer att lösas. Det mest tyder dock på att det är en individ/flera individer med anknytning till nazismen som gjort det.

  Det finns också tillfällen där det förekommer att man vet vem som faktiskt gjort ett brott, men tillräckliga bevis för fällande dom saknas. Omvänt kan folk som är dömda för ett brott faktiskt vara oskyldiga till brottet de är dömda för.

  I just sådana här politiska fall i nutidens Sverige brukar det vara politiska motståndare som gör det. Det har vi sett flera gånger så jag tvivlar inte på att de skyldiga finns att söka i högerextrema krestar och tvekar inte heller att säga så. Det man kan läsa på deras sajter tyder också på att så är fallet.

  När det gäller hotet mot politikern är det ännu mer uppnebrat att det är högerextrema och rasistiska personer som är skyldiga.

  Ingen är skyldig förrän den är dömd säger du. Men det är ett resonemang som har med den indiviuella rättssäkerheten att göra och har inget med det mer generella utpekande vi gör. Hade vi sagt att det var Anders Andersson eller Sven Svensson som tänt eld hade ditt resonemang däremot varit giltigt.

 • Anders_S

  Wilhelm S: Det bästa sättet att undvika våld är att det finns så mång andra närvarande som möjligt. Dvs folk som inte vill ha våld.

  Typexemplet är den stora demonstratioen under ESF. Då var vi 15 000 och inget inträffade, trots ett svart block på omkring 500 personer.

  Vänsterdemon i Salem äger rum långt innan nazistdemon. Det som brukar hända är att grupper av autonoma/anarkister dröjer sig kvar i Salem efter demons avslutning och då uppstår bråk. Men jag är för att motdemon ska vara inne i Stockholm. Den linjen har inte vunnit gehör bland majoriteten av medlemsorgansiationer i NMR.

  Nej, man tände inte eld på nån skola. Man tände eld på papperskorgar på skolgården och sköt en raket. Det är inte riktigt samma sak. Det var korkat gjort ändå.

  Läs gärna vad jag skrev:
  http://www.zaramis.nu/blog/2007/12/09/misslyckande-i-salem/
  http://www.zaramis.nu/blog/2007/12/08/tva-skolor-brann-inte/

 • Daniel

  Om en protest mot nynazister betyder att jag stillatigande ska gå i ett tåg med 500 vänsterextrema våldsverkare så stannar jag nog hemma. Att däremot ha demonstrationståget inne i Stockholm vore ju en bra idé. Är dock rätt så säker på att extremgrupperna skulle försöka kidnappa även den plattformen för sina sjuka syften.

 • Anders_S

  En uppmaning: Läs kommentarsreglerna innan ni kommenterar. Det finns ett antal saker som inte är okej. Inlägg som inte fyller kraven i kommentarsreglerna kommer inte med.

  http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/

 • Pingback: Magnus Ahlkvist - Fler Anders i Vellinge tack - Magnus@Bloggvänstern()

 • Pingback: redundans » Rasismens fähundar i den borgerliga rastgården()

 • Försök till mordbrand mot syndikalister måndag kväll:

  http://www.arbetaren.se/articles/inrikes2008122

  Alltså mot privatpersoner, hemma i deras lägenhet.