Inte nog med att vi ska övervakas, vi ska bli uppskjörtade också

Tele- och internetoperatörerna kommer att öka sina profiter på användarnas bekostnad som en följd av FRA-lag och andra övervakningslagarna. Rättare sagt, de kommer att använda lagarna som ursäkt för att höja abbonemangsavgifter långt mycket mer än vad deras kostnader ökar på grund av de nya lagarna. Så inte nog med att vi alla ska övervakas på 100 och ett sätt. Borgarregeringen och de stora privatföretagen har sett till/ser till att vi även ska få betala ordentligt för denna övervakning.

Resultatet blir ökade klassklyftor på ytterligare ett område. Allt fler fattiga kommer inte att ha råd med internet. Redan nu vet jag flera familjer och personer som avstår av ekonomiska skäl. Klassamhället är på att bli allt värre och allt tydligare inom alla möjliga områden i samhället.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Petter

    Tror det kommer gå på bra många fler miljarder. Förslag till eu-direktiv om övervakning av tele och datatrafik har funnits iaf sen 1996 skrämmande nog. Någon integritet kan vi ju inte vänta oss heller, i princip kan ju säpo gå in och kolla vem jag kontaktat de senaste 6-12 månaderna och sen be FRA skapa sökfilter för dessa för att få innehållet. Sen kan dom såklart ha sökmotorer som kryper omkring på internet för att övervaka en, men det är ju iofs redan verkligheten vi lever i. Datamining-bolagen som idag har NSA med flera som kunder kommer väl bli rika iaf.

  • Daniel

    Borde man inte kunna hitta på nåt uttryck såsom privat skatt, och klassificiera det här som en sådan.

  • Pingback: Trottens Betraktelser » Du får betala tusenlappar för övervakningssamhället()