Militären tar över?

Regeringen i Thailand och regeringspartiet PPP har upplösts av domstol. På grund av vad domstolen menar är valfusk. Om PPP inte lämnar regeringen är en militärkupp att vänta och om man lämnar regeringen kommer nog en expeditionsministär att ta över i väntan på att nyval kan ordnas. I en sådan kommer förstås militären också att ha inflytande. Så hur man än vänder och vrider sig ser det ut som om krisen i Thailand återigen slutar med att militären tillfälligt tar över och att man denna gång tänker se till att det inte finns nåt parti som motsätter sig den gamla eliten som de fattiga på landet kan och vill rösta på. Man tänker se till att den gamla elitens och militärens kandidater vinner.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, SVD2, DN1, DN2, DB1, DB2, PDK1, PDK2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
 • Nu väntar vi bara på att folkpartiet ska uppmana till handelsbojkott och kräva bombningar av Bangkok.

 • Pingback: Kildén & Åsman » Bloggarkiv » Domstol upplöste PPP()

 • Var inte Thailand ett land med värnplikt som skyddar mot militärkopper ?

  Har för mig att det var ett av dina argument då svenska värnplikten diskuterades ?

  /C

 • Anders_S

  Jag har ingen aning om Thailand har värnplikt eller inte. Men värnplikt motverkar kupper (det gör dem inte omöjliga).

 • Det jag skrev var en retorisk och ironisk fråga.

  Thailand har värnplikt, och vi kan konstatera att den på inget sätt har hjälpt till att motverka kuppen (Vad jag kan se)

  Har du fresten ngt belägg för ditt påstående att värnplikt skulle motverka kupper för jag har inte kunnat hitta det.

  /C

 • Anders_S

  Christoffer: Det är bra att kunna simma för att undvika att man drunknar. Men att kunna simma garanterar inte att du inte drunknar. Samma sak med värnplikt.

  Annars kan du studera 1905:års unionskonflikt och varför det inte blev krig. Eller ryska revolutionen, eller tyska revolutionen. Eller vad som hände när staten i Sverige vill sätta in soldater mot arbetarråden i den svenska städerna år 1917. Så kanske du förstår vad jag far efter.