Hyresgaranti och vårdgaranti – korkade idéer

Det bygger på antagandet att ett problem löser sig bara man önskar det tillräckligt starkt. Folk ska garanteras vård inom en viss tid, men vården får inte mer eller tillräckliga resurser. Det säger sig självt att det inte fungerar. Visst, visst jag lovar att ni ska få vård, men jag tänker inte bygga nåt sjukhus. Det är en sjuk inställning om man säger så.

Samma sak med hyresgaranti för ungdomar. Vi garanterar att ni ska få en lägenhet trots att det redan finns brist på lägenheter säger man. För säkerhets skull fattar vi en rad beslut som gör att bostadsbristen ökar ännu mer. En sån garanti är ju inte värd pappret den är skriven på och fungerar förstås inte heller.

Att prata om vårdgaranti och hyresgaranti är bara ett sätt för högern och borgarna (inklusive socialdemokratena) att slå blå dunster i ögonen på folk. Det löser inte ett skit.

Intressant?
Borgarmedia: SVD, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Advertisements
  • Daniel

    Man kan ju säga att det var för väl att det moderata förslaget om att staten skulle stå som borgenär vid köp av bostad inte gick igenom.