Moderaternas förkärlek för repressiva åtgärder

Moderaterna är uppenbarligen ett parti som hyser en stor kärlek till repressiva lösningar på alla problem.

Fildelar man upphovsrättskyddat material så ska man jagas av repression i form av privatpoliser och höga skadeståndskrav. Privatpolisen kommer till och med att ha större befogenheter i sammanhanget än vad vanlig polis har. Hela problemet med detta går att lösa på konstruktiva vägar istället för med repression, men moderaterna föredrar det senare.

Eftersom alla människor i moderaternas föreställningsvärld kan misstänkas för att hysa tankar på motstånd mot den förda politiken och kanske kan tänkas bli terrorister så har den moderatledda regeringen också infört en lag som innebär att alla svenskar kan avlyssnas. Den så kallade FRA-lagen.

För säkerhets skull har man dessutom infört utökade möjligheter för Säpo att övervaka politiskt aktiva svenskar, på framförallt vänsterkanten. Dessutom lämpar sig de nya skrivningarna i lagen som reglerrar Säpos övervakning utmärkt väl för att övervaka människor med misstänkt tro, dvs muslimer. Istället för att skapa ett samhälle där folk har mindre anledning att protestera vill moderaterna med repression hindra demokratiska protester mot klassorättvisor och annat. Genom mer övervakning och kontroll.

De skumma typerna som moderaterna och den borgerliga regeringen tycks anse finns bland invandrare och muslimer ska dessutom kunna straffas på fler sätt. Gör man inte som man blir tillsagd ska man kunna bli fråntagen sin försörjning och är man inte snäll ska man inte få träffa sina barn, sina föräldrar, sin fru eller sin man mer i livet. Det är moderaternas repressiva och rasistiska lagstiftning det.

För att folk som utsätts för repression i form av piratjägarlagar (Ipred1), massövervakning (FRA-lagen), Säpoövervakning och statliga rasistiska övergrepp inte ska protestera föreslår moderater för säkerhets skull också inskränkingar i våra demokratiska fri- och rättigheter. Vi ska inte få demonstrera heller om moderaterna får som de vill. Istället för att agera mot nazismen så agerar politikerna och moderaterna mot demokratin.

Jag tycker moderaternas steg följer en logisk väg. Vägen mot ett fascistiskt förtryckarsamhälle. Steg för steg hamnar vi i det. Fascistiseringen av samhället är tydlig under den moderatledda borgerliga regeringen.

Intressant?
Bloggat: Badlands, Falkvinge, Scaber Nestor, Opassande, Anna Troberg,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Martin

  Moderaterna följer den politik de alltid stått för och de förstår att om man vill öka klasskillnaderna i samhället så måste man öka våldet som uprätthåller dem i motsvarande utsträckning.

 • cnab

  Makalöst Rapportinslag från 1979 framgrävt ur historiens grums och mögel av Anders Widén på
  http://djingis.blogspot.com
  Dansbandsdöd på grund av discomusik!!!! Häpp. Men argumentation den stackars drabbade musikindustrin förde 1979 är densamma som de gör för för IPRED idag. Vilka nötter! Dom borde veta att internet aldrig glömmer ….

 • Helt rätt, Anders, men som Martin påpekar så är inte den moderata strategin något nytt. Reinfeldts mysmoderater finns inte och har aldrig funnits. Släng på Per Schlingmann en fedora och en lång skinnrock så kommer moderaternas verkliga kärna fram.

 • Du raderar kommentar som antyder att kommunister som hyllar Mao har vissa likheter med nazister som hyllar Hitler men drar dig inte för att anklaga ett av Sveriges näst största parti för att vilja nedmontera demokratin.

  Jag antar att syftet är att göra moderater som mig upprörda. Men faktum är att det mest är underhållande.

 • Anders_S

  Christopher: Menar du att storleken på ett parti skulle avgöra hur demokratiskt ett parti är? I så fall bör väl KKP enligt dig vara mer demokratiskt än svenska moderaterna. Eller SUKP för den delen. Eller tyska nazisterna under Hitler. Det var ju faktiskt landets största parti när det fick makten serverad av dina moderaters konservativa tyska kompisar som innan nästa val tillsammans med nazistpartiet passade på att förbjuda kommunisterna. I sant demokratisk anda förmodar jag?

  Sen, vad har jag med Mao att göra? Mina kinesiska kamrater (varav några var grundare av kommunistpartiet) satt fängslade i mellan 28 och 45 år. Därför att vi var motståndare till Mao. Vi kunde inte värva någar nya udner den tiden så organisationen växte tyvärr inte. Nu är de allra flesta döda. Kan du inte läsa på lite om den organisation jag tillhör innan du försöker dig på dumma likenslere och korkade jämförelser. Ni på högerkanten har så otroligt dålig almmänbildnign så man blir mörkrädd.

  Och till slut till det som inlägget handlar om. Alla repressiva lagförslag som moderaterna drivit igenom och vill driva igenom. Menar du att lagförslagen är bra? Eller vad är egentligen din invändning i sak?

  Fler kommentarer om Mao och Hitelr i samband med de svenska moderaterna godkänner jag inte då det är svårt att se vad dessa har för samband. Mer än Hitler och moderaternas tyska kompisar då. De förbjöd ju i sann ”demokratisk” anda kommunisterna tillsammans en gång i tiden.

 • Anders:
  Jag skrev inte att du hyste sympatier för Mao. Jag referade till en raderad kommentar som handlade om kommunister som gillar Mao men låtsas vara demokrater när det passar.

  Vad gäller kunskap om andra partier så kastar du nog lite sten i glashus. Du tar dig rätten att predika om hur moderater tänker och tycker utan att du har det minsta kunskap om saken. Tydligen är det allmänbildning att veta vilka vänstersekter som passar ihop med vilken massmördare, men några liknande krav ställs inte på att vänsteraktivister känner till basfakta om de största partierna.

  Att en kommunpolitiker i Salem i frustration skriver en debattartikel betyder inte att partiet vill förbjuda er att demonstrera, hur obehagliga era åsikter än är. Inte heller är det rimligt att tolka kommunpolitikerns uttalande som att moderaterna struntar i att agera mot nazismen. Jag vill nog hävda att moderaterna gjort mer än de flesta andra partier i den frågan. Men då inte genom meningslösa manifestationer som bara resulterar i nazisterna får vatten på sin kvarn och tar hämnd på någon ensam bög eller invandrare (vilket brukar vara konsekvensen av varje vänsterdemonstration).

  Extremvänstern försvårar arbetet mot nazismen. Folk i allmänhet ‚Äì alltså den stora massan som inte läser Marx och leker klasskamp ‚Äì reagerar med avsky på våld och maskerade bråkmakare. Folk är skitless på huliganfasonerna och de ”autonama” idioterna. Seriösa vänsterpolitiker vet detta och har liksom vi förstått att det enda som kommer av politiskt våld är rättmätiga krav på tuffare tag. Jag vet att det finns segment inom extremvänstern som i någon slags RAF-anda vill ”avslöja den fascistiska staten” genom att få polisen och rättsväsendet att gå för långt. Men de misslyckas, för varje gång de agerar ökar stödet för mer repressiv lagstiftning.

  Jag förstår att vitsen med den här bloggen är att hålla liv i konflikten mellan höger och vänster. Det ligger i ditt intresse att utmåla moderaterna som nazismens bästa vän. Men folk går inte på det. De få som på allvar tror att jag och andra moderater hyser sympatier med nationalsocialister har inte förstått ett skit. Vi är medlemmar i ett parti som tydligt tar avstånd från såväl nazism som kommunism.

 • Aq: även om denna bloggen är väldigt bra så håller den konflikten liv i sig själv alldeles utmärkt ändå.

 • Åh, och Aq: Du skriver till Anders: ”Du tar dig rätten att predika om hur moderater tänker och tycker utan att du har det minsta kunskap om saken. ”.

  Okej. Sedan skriver du: ”Folk är skitless på huliganfasonerna och de ‚Äúautonama‚Äù idioterna.”.

  Då är min fråga till dig: hur vet DU detta? Här tar ju DU dig rätten att predika vad vanligt folk tycker. Vad bygger du det på? På ”undersökningar” i Expressen eller DN? Jag tror din kunskap om vanligt folk från ditt lilla elfensbenstorn är mycket mindre än Anders kunskap om moderater och hur de tänker och tycker.

 • Anders_S

  Cristopher: Snacka om att var less på de autonoma och onödigt våldsanvändande. Det är jag, jag lovar, hjärtligt trött på. Men i motsats till dig, som mest gnäller om saker du har noll koll på (vänstern och antirasism, vänstern och våld) arbetar jag dagligen aktivt med att göra nåt åt saken. I dialog med de autonoma, i dialog med polisen och i förekommande fall i dialog med politiker.

  Jag vet desutom inte riktigt om man kalla en organisation som innehåller Frankrikes näst viktigaste politiker, som suttit i Brasiliens regering och hade en avgörande betydelse i det italienska parlamentet i ett visst läge, för en sekt. Det kanske kan vara på tiden att du lär dig vad som är sekt och vad som inte är det.

  Det finns ingen som jag känner till inom vänster som i RAF-and ”vill avslöja den fascistiska staten”. Du visra ånyo hur lite kunskap du har.

  Jag skriver bloggen för att komam ut med mina åsikter. Och jag har ju lite fler läsare än de flesta bloggar, så direkt ointrssanta verkar mina skriverier ju inte vara. Men det är off-topic så den debatten får vi fortsätta nån anna gång, nån anan stans.

  Kommunalpolitikern i Salem hade kunnat göra nåt åt saken för 10 år sen. Han har hela tiden duckat och vägrat göra något åt saken. Han och moderaterna i Salem har betett sig som ärkeidioter sen det hela började. Man hade kunnat stoppa det innan det startade, men det ville moderaterna inte. Jag har aldrig sett moderaterna agera mot nazisterna och jag har jobbat med dessa frågor i 30 år. Inte heller Stieg Larsson (som jag kände) hade några högre tankar om moderaternas antinazism.

 • Anders_S

  Nu tillbaka till ämnet: Vad tycker du om moderaternas repressiva förslag, och lagar, Christopher? Tycker du de är bra? Är du för FRA-lagen? Är du för Ipred1? Är du för att invandrare inet ska få bosätta sig var de vill? Är du mot att människro ska få träfaf sina barn? Är du för ökad övervakning? Vad tycker du egentligen?

  Skriv för en gångs skull om ämnet som inlägget handlar om.

 • Pingback: Lag som främst slår mot politiskt oppositionella | Svensson()

 • Pingback: Varför? | Svensson()

 • Pingback: Sociala medier minskar motsättningar? | Svensson()

 • Pingback: Kamerorna - också en del av borgarnas övervakningsstat | Svensson()