Sabotage?

Så fick vi då polisens förklaring till det hårda ingripandet mot antirasistiska demonstranter i Salem. Några uppges ha förberett sabotage mot spåret. Men vad jag inte förstår är varför inte polisen bara kunde plockat ut dessa fyra och låtit resten demonstrera.

Det är definitivt heller ingen ursäkt för polisen delvis brutala behandling av många av de som omhändertogs. Just omhändertogs. Journalisterna, precis som många vanliga människor, har lite svårt för det där. Gripen är när man är misstänkt för ett brott. Det var väldigt få som greps i Salem. Omhändertagen är man när man förs bort så att man inte ska kunna begå brott eller för att polisen bedömer att det behövs för att upprätthålla ordningen på platsen.

Intressant?
Bloggat: Niklas,
Borgarmedia: SVD,
Andra bloggar om: , , , , ,

Advertisements
  • Polisen har ännu inte gått ut med information om var eller när dessa personer greps, så vitt jag kan se. Detta betyder att de kanske greps efter att polisen börjat sitt ”säckning” vid perrongen eller t.o.m. vid en annan plats. Isf. finns det ännu mindre skäl till att detta gripande skulle legitimera rättövergreppet på Rönninge station.