Pogromer i Israel

Det är inte mina ord, utan Ehud Olmerts ord om de högerextrema bosättarnas övergrepp mot palestinier i Hebron:

– Åsynen av judar som står med gevär och skjuter mot oskyldiga civila kan bara kallas pogrom, sade Olmert vid ett regeringssammanträde på söndagen, uppger Reuters.
Han sade att han som jude skäms över att andra judar kan göra sig skyldiga till något sådant. Olmert säger att den israeliska polisen måste upphöra med sitt ”oacceptabla överseende” med sådan våldsverkare.

Det enda rätta vore naturligvtis att utrymma de israeliska bosättningarna i Hebron och på Västbanken. De är inte förenliga med rättvisa, internationell lag och vettigt agerande. Så långt är nog inte Olmert beredd att gå. Men det är nödvändigt om det ens ska gå att diskutera nån varaktig fred i Palestina.

Intressant?
Bloggat: Jinge1, Jinge2, Scaber nestor, Esbati,
Borgarmedia: SDS, DB1, DB2, DN1, DN2, SVD1, SVD2, VG1, VG2, DB3, DB4, VG3, VG4
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements